Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Καλό καλοκαίρι σε όλους. Τα Τσακάλια ανανεώνουν το ραντεβού τους τον Σεπτέμβριο!αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Τώρα κινείται με ένα Beverly 300, αλλά βγάζει και το Yamaha XT του.

Ο Κερκυραίος Χρόνης Πανδής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Χρόνη τον συναντάω μόλις μερικές ημέρες τον χρόνο, συνήθως το καλοκαίρι όταν ανεβαίνω στην Κέρκυρα και δεν έχει υπάρξει ούτε μια στιγμή από τις σύντομες συναντήσεις μας που να μη με εντυπωσιάσει με την ευγένεια και την ποιότητα που έχει σαν άνθρωπος. Ζει με την οικογένειά του στη Λευκίμμη της Κέρκυρας και δουλεύει στο πυροσβεστικό σώμα.

Η σχέση του με τις μοτοσικλέτες χάνεται πίσω στο χρόνο με την πρώτη του εμπειρία να μου την περιγράφει Του αρέσει να κατασκευάζει πράγματα με τα χέρια του και τα καταφέρνει εξαιρετικά αν λάβουμε υπόψη το XT τουμε ένα κρυφό χαμόγελο στο πρόσωπο. Ο πατέρας του, μόλις είχε φέρει στο σπίτι ένα μικρό αυτόματο moped με πετάλια και ο Χρόνης – πιτσιρικάς τότε – του ζήτησε να το οδηγήσει έστω για λίγο. Χωρίς να το πολυσκεφτεί ανέβηκε στη σέλα, άνοιξε το γκάζι στο τέρμα και έπειτα από μερικά μέτρα κατέληξε μπρούμυτα πάνω σε ένα τραπέζι. Από εκείνη τη στιγμή όμως ξεκίνησε μια δυνατή σχέση με τους δύο τροχούς η οποία διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Στον Χρόνη αρέσει πολύ να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια του με αποτέλεσμα να έχει κατασκευάσει ένα scrambler Yamaha XT600 και ένα παπί, ενώ το ίδιο ικανός είναι και ο αδερφός του. Κάθε εξάρτημα που βρίσκεται πάνω στο XT του προέρχεται από κάποια παρατημένη ή κατεστραμμένη μοτοσικλέτα καθώς του αρέσει να ζωντανεύει εξαρτήματα που άλλοι τα θεωρούσαν τελειωμένα.

Μεγάλωσε στην επαρχία με την ελευθερία να κάνει τρελά πράγματα με το δίτροχο του. Καταβάσεις χωρίς φώτα και σβηστούς κινητήρες τα βράδια, παρέα με φίλους στους ελαιώνες να “οργώνουν” τα λασπωμένα χωράφια, αγώνες scrambler σε αυτοσχέδιες πίστες και “χρονομετρημένες” μετακινήσεις στην εργασία είναι μερικές από τις εμπειρίες που σμίλεψαν αυτό το τσακάλι το οποίο έχει απολαύσει ελεύθερα τις μοτοσικλέτες του. Χάρηκα πολύ που γνώρισα καλύτερα τον Χρόνη, έναν άνθρωπο στωικό και ευγενικό που με έβαλε έστω και λίγο στον κόσμο της επαρχιακής ανεμελιάς.

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο 26.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Χρόνης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΈνα KTM 640. Σούζα για πλάκα και πολύ καλά στημένοΜε το KTM 640 SM του χρονομετρούσε την απόσταση σπίτι/εργασία! για γρήγορη οδήγηση. Βέβαια, σε όλες τις μοτοσικλέτες που είχα τους έπινα το αίμα, εκτός από το Piaggio Beverly που έχω τώρα γιατί έχω ηρεμήσει λίγο. Έγινα μπαμπάς πρόσφατα και καταλαβαίνεις…

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι…. Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα με το ΚΤΜ. Τρελό πιάσιμο αλλά μου άρεσε…

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΓρηγόρης Μοναστηριώτης στην Κέρκυρα! Παιδικός φίλος και ο καλύτερος μάστορας ever!

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΔεν έχω κάποιο αγαπημένο. Τα τελευταία χρόνια πιο πολύ αγοράζω από το διαδίκτυο… καταραμένη Κίνα!

Στον κήπο του σπιτιού του με υποδέχτηκε και συζητήσαμε με τον Χρόνη.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΔεν ξέρω. Σε κάθε μοτοσικλέτα είχα διαφορετικά. Dunlop Του αρέσει το βόλεϋ, ενώ έχει δοκιμάσει και αγώνα enduro στην ΚέρκυραQualifier ίσως. Αργούσαν λίγο να ζεσταθούν αλλά είχαν πολύ καλό κράτημα.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι Ένα μόνιμο χαμόγελο και η αίσθηση ελευθερίας.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΠοια να πρωτοθυμηθώ. Ίσως, ένα βράδυ που αποφασίσαμε με κάτι φίλους να κάνουμε κατάβαση με κάτι παπιά χωρίς φώτα. Εκεί που συνήθιζε το μάτι το σκοτάδι κάποιος άνοιγε τα φώτα του για λίγο και χανόμασταν. Τώρα που το σκέφτομαι ήταν “λίγο” επικίνδυνο…

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΝα πάθω λάστιχο στον μπροστινό τροχό… Δε μου έχει συμβεί ποτέ άλλα το φοβάμαι πολύ!

Σε τουρνουά beach volley στην Μπούκα της Λευκίμμης.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΤο πρώτο μου φυσικά! LanciaY 16V. Το είχα 14 χρόνια

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναιΕννοείται να φοράνε πάντα κράνος και να φροντίζουν τις μοτοσικλέτες τους για να τις χαίρονται!

Του αρέσει να φτιάχνει πράγματα με τα χέρια του. Καλύτερη απόδειξη είναι αυτό το πανέμορφο XT.

Πάνω στο Suzuki DR-Z 400E που του άρεσε πολύ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Νίκος Ψώνης “Ο Ducatisti”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Δημήτρης Χατζόπουλος “Ο Αμερικανός”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Σπύρος Καλατζάκης “Ο Mr Scooter”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης