Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Γιάννος Μαυρομματάκης.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Ο Γιάννος έχει δίπλα του το εντυπωσιακό Honda και πίσω του τη φάρμα του!

Ο  αεικίνητος Γιάννος Μαυρομματάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη μου επαφή με τον Γιάννο Μαυρομματάκη έγινε μπροστά σε μια χειροποίητη φάρμα με άλογα Το πλάνο του είναι να εγκατασταθεί στην αγαπημένη του Νάξο με την οικογένεια, τη φάρμα και τις μοτοσυκλέτες του.στην πίσω μέρος του Υμηττού, από την πλευρά της Γλυφάδας. Λίγα λεπτά πριν, είχε βγάλει από την αποθήκη της επιχείρησής του ένα απαστράπτον Honda flat track το οποίο είχε κάνει δικό του με τη βοήθεια των Adrenaline Junkies στη Θεσσαλονίκη σε και με άφησε με το στόμα ανοιχτό!

Ο Γιάννος ξεκίνησε την “περιπέτειά” του με τις μοτοσυκλέτες από μικρή ηλικία και από την πρώτη στιγμή λάτρεψε τις γυμνές μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1980-1990. Ξέρετε, αυτές που αποτελούν τον ορισμό της μοτοσυκλέτας που είναι ένας μεγάλος κινητήρας, ένα φαρδύ τιμόνι και ένα στρογγυλό φανάρι εμπρός! Από τα χέρια του πέρασαν πολλά δίκυκλα, Honda CB, KTM 950 Adventure, χωμάτινα και scrambler, ενώ πρόσφατα τοποθέτησε στο γκαράζ του ένα ολοκαίνουριο Fantic Caballero 500. Εκείνο που λατρεύει περισσότερο είναι οι βόλτες με παρέα, κυρίως εκτός δρόμου, γι’ αυτό άλλωστε “κόλλησε” με την ομάδα των Advenduristas.

Με το KTM του σε χωμάτινα μονοπάτια παρέα με τους Advendutistas.

Εκτός από τις μοτοσυκλέτες όμως λατρεύει και τη φύση, κάτι που τον ώθησε να φτιάξει μια ερασιτεχνική Συμπάσχω με τον Γιάννο γιατί και εκείνος έχει μετανιώσει που πούλησε παλιές μοτοσυκλέτες που είχε στην κατοχή του.φάρμα κοντά στην επιχείρησή του φροντίζοντας εκεί άλογα, γουρουνάκια και πολλά ακόμα ζώα. Προσπαθεί να μάθει στις κόρες του την επαφή με τη φύση και τα ζώα, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα βγάζει τα άλογα και κάνει βόλτες στο βουνό απολαμβάνοντας πράγματα που έχουμε ξεχάσει. Ο Γιάννος είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια, ανοιχτός και έτοιμος να πιει τη ζωή μέχρι την τελευταία της σταγόνα. Δεν τα βρήκε όλα εύκολα, δεν του χαρίστηκε τίποτα και αυτό τον έχει ατσαλώσει ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε ότι βρεθεί μπροστά του. Πολλές φορές στη διάρκεια της κουβέντας μας ένιωσα ότι θα μου πει, “καβάλα στο μηχανάκι σου και πάμε βόλτα στο βουνό”, αυτή είναι η φιλοσοφία του Γιάννου, ελευθερία!

Στο τελείωμα της συνάντησής μας ο Γιάννος είχε φορτώσει ήδη ένα ακόμα παλιό Honda στο πίσω μέρος του van του με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη για μετατροπή! Γύρισα και του είπα: “Μόλις ολοκληρωθεί το νέο project τα ξαναλέμε!”.

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο41.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Γιάννος

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΔεν μπορώ να επιλέξω μόνο μια. Το Honda Super four 400 που είχα στα 22 μου (δυστυχώς το πούλησα) ή το KTM 950 adventure που το έχω ακόμα από το 2003.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΕίναι όλες αυτές που κάνουμε με τους Advenduristas. Καταφέρνουμε και τα συνδυάζουμε όλα. Με κάτι διαφορετικό κάθε φορά.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι... Εκεί που φτιάχτηκε το flat track. Στους  Adrenaline Junkies στη Θεσσαλονίκη.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΤο Μoto Raid μου κάνει!

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι...Michelin, αυτό!  

Συζήτηση με όλα τα θέματα ανοιχτά. Λατρεύω αυτές τις γνωριμίες και θαυμάζω τους έξυπνους ανθρώπους!

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΨυχαναλυτής, τρόπος διασκέδασης, τρόπος ζωής και ιδιαίτερα το KTM πηγή χαμόγελου!

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι... Αυτό που έχει μείνει στο μυαλό χαρακτηριστικά και δεν είναι ακριβώς τρέλα αλλά… Με το Honda Super Four, Παρασκευή βράδυ χειμώνα, είμαι με ένα φίλο που είναι από την Ζαγορά στο Πήλιο. Δικάβαλο με βροχή μέχρι το Βόλο και μετά χιόνια μέχρι το χωριό. Την επόμενη μέρα ξύπνημα στο βουνό κατά της 7:00 το πρωί και βόλτα μέχρι την θάλασσα.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι... Να μη χτυπήσω και χάσω κάνα πόδι.

Από μικρός ξεκαθάρισε τις προθέσεις του!

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΚάτι που να έχει πολλούς ίππους, stationwagon ή pick up και εννοείτε 4Χ4.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναιΝα μάθουν πρώτα να οδηγούν στο χώμα. Όχι αναγκαστικά σε αγωνιστικό επίπεδο ή μοτοκρός. Βόλτες στο βουνό σε διάφορα τερέν σε βοηθούν να εξοικειωθεί το σώμα σου με τη μοτοσυκλέτα. Εκπαιδεύεις τα αντανακλαστικά σου ώστε να μη σταματάνε όταν βρεθείς μπροστά σε κάποιο πρόβλημα και να βρίσκουν τρόπο να τα προσπερνάνε.

Έτοιμος για δράση στο βουνό!

Πανέμορφο το Honda Flat Track το οποίο φτιάχτηκε από τους Adrenaline Junkies στη Θεσσαλονίκη.

Τα απαραίτητα στο πορτμπαγκάζ και φύγαμε…

Δωράκι για τα κορίτσια του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Ρία Πετρογιάννη “Η φιλόλογος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Γεωργιάδης “Ο Advenduristas”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Αλεξάνδρα Ρούνη “Η πληροφορικάριος”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης