του Νίκου Βιτσιλάκη

Από το 2016 που παρουσιάστηκε δεν είχε αλλάξει οπότε λογικό ήταν να φρεσκαριστεί, κυρίως αισθητικά και εργονομικά, καλύπτοντας πλέον και τις προδιαγραφές του Euro5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα σχεδίαση είναι εμφανής και δίνει μια -κατά γενική ομολογία- πλέον επιθετική εμφάνιση, η οποία κατά βάση οφείλεται στο μικρότερων διαστάσεων φέρινγκ και στους διπλούς προβολείς τύπου projector παρέα με τα διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης, που μαζί με τα νέα φλας είναι πλέον όλα τεχνολογίας LED. Για το 2020 ο κινητήρας έχει δεχθεί νέες ρυθμίσεις σε ψεκασμό και ανάφλεξη, τροποποιημένη εισαγωγή αέρα, βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις εξαγωγής και τροποποιημένο σύστημα εξάτμισης, έτσι ώστε να υπερβαίνει τις αυστηρότερες προδιαγραφές που επιβάλλει το Euro5.

H Yamaha ισχυρίζεται -και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε- πως το νέο Tracer διαθέτει την καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους στην κατηγορία του και πως χάρη στην αναθεωρημένη δευτερεύουσα σχέση μετάδοσης το μοντέλο του 2020 θα προσφέρει ακόμα καλύτερη επιτάχυνση (προφανώς θα έχουν “κοντύνει” τις σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρυθμιζόμενες ευκολίες

Από πλευράς ανάρτησης υπάρχουν βελτιώσεις στο πιρούνι (41mm) και στο μονό αμορτισέρ, όπου αμφότερα πλέον ρυθμίζονται σε απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση ελατηρίου. Η ζελατίνα του φέρινγκ έχει αλλάξει σχήμα και είναι ρυθμιζόμενη με το ένα χέρι και χωρίς τη χρήση κάποιου εργαλείου, μόνο που δεν αναφέρεται αν αυτό μπορεί να γίνει και εν κινήσει. Το εύρος αυτής της ρύθμισης ξεπερνά τα 60mm (στο πάνω – κάτω) και σε συνδυασμό με τις ανασχεδιασμένες προστατευτικές χούφτες εγγυάται καλύτερη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Ο αναβάτης απολαμβάνει μια νέας σχεδίασης σέλα και ένα φαρδύτερο τιμόνι διαμέτρου 34mm, το οποίο μάλιστα μπορεί να ενισχυθεί και με γέφυρα (προαιρετικός εξοπλισμός).

Το πίσω μέρος της σέλας είναι σε ελαφρώς ψηλότερη θέση, μια αλλαγή που σαν στόχο έχει περισσότερη άνεση για το συνεπιβάτη. Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό του Tracer 700 είναι ο πίνακας οργάνων, που διαθέτει οθόνη LCD πολλαπλών λειτουργιών με λευκές ενδείξεις. Στο στροφόμετρο και στη μεγάλη ένδειξη της επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο χρησιμοποιείται χρώμα, ενώ ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει εύκολα την οθόνη μέσω ενός διακόπτη που υπάρχει στο αριστερό μέρος του τιμονιού.

Χρώματα και διαθεσιμότητα

Το Tracer 700 του 2020 θα είναι διαθέσιμο από το Φεβρουάριο του 2020 και σε τρία χρώματα: -Icon Grey, Sonic Grey και Phantom Blue. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε σχετική πληροφόρηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης