του Νίκου Βιτσιλάκη

Το 46ο Tokyo Motor Show είχε πολύ φουτουριστικό χαρακτήρα και επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, ανάμεσα σε μοτοσυκλέτες, οχήματα πολλαπλών τροχών με συνδυασμένη κλίση, ηλεκτρικά οχήματα πόλης, ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση και ένα μη επανδρωμένο όχημα αυτόνομης λειτουργίας, η Yamaha παρουσίασε και το MW-Vision. Όπως λέει η ίδια η εταιρεία, πρόκειται για ένα «πρωτότυπο μοντέλο προσωπικής μετακίνησης με τεχνολογία LMW*, το οποίο αντιπροσωπεύει μια πρόταση για μια νέα σχέση ανάμεσα στους αναβάτες και τα οχήματά τους. Εξελίχθηκε με στόχο να προσφέρει τη χαρά που δίνει η αίσθηση ότι ο αναβάτης είναι ένα με το όχημά του στις στροφές, χάρη στην κλίση των τροχών».

Το MW-Vision διαθέτει τεχνολογία ελέγχου συμπεριφοράς του οχήματος και όπισθεν, ενώ το σχήμα του -που θυμίζει κουκούλι- υπόσχεται διευκόλυνση σε χειρισμό και ελιγμούς. Με προσεγγίσεις όπως η διαδραστική επικοινωνία με ήχο και φως μεταξύ του αναβάτη και του οχήματος, το πρωτότυπο αυτό υποδεικνύει πώς μπορεί ο συνδυασμός ρομποτικής και προηγμένων τεχνολογιών να προσφέρει οδήγηση σε πλήρη σύνδεση και αρμονία με τις ανθρώπινες ευαισθησίες. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση για το μέλλον που έρχεται. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς, αλλά σίγουρα έρχεται…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Η ονομασία LMW χρησιμοποιείται από τη Yamaha για οχήματα με τρεις ή περισσότερους τροχούς που μπορούν να πραγματοποιήσουν κλίσεις όπως μια μοτοσυκλέτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης