του Νίκου Βιτσιλάκη 

Οι συνεργασίες μεγάλων κατασκευαστών συνεχίζονται και αυτή τη φορά αφορά σε μια ιταλο-ιαπωνική συμμαχία που θα συζητηθεί! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σαλόνι μοτοσικλέτας του Μιλάνου πέρυσι τον Νοέμβριο είχαμε δει το πρώτο φως στη συνεργασία της Yamaha με την αναγεννημένη Fantic, ο πρώτος καρπός της οποίας ήρθε στη ζωή λίγους μήνες αργότερα και είχε να κάνει με την παρουσίαση μιας χωμάτινης γκάμας μοντέλων της ιταλικής φίρμας με κινητήρες της Yamaha.  

Και μόλις τώρα, αυτή η συνεργασία επισημοποιείται μέσα από δελτίο τύπου της ιαπωνικής εταιρείας, συγκεκριμένα της Yamaha Motor Europe, το οποίο -μεταξύ άλλων- αναφέρει τα εξής: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Fantic Motor και η Yamaha Motor Europe ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη στρατηγική τους συνεργασία, με βάση την κοινή πρόθεση ότι η Fantic Motor θα αποκτήσει το 100% των μετοχών της ιταλικής Motori Minarelli (που ανήκει στη Yamaha) έως το τέλος του 2020. Κοινός στόχος είναι η παραγωγή μοτοσικλετών και ηλεκτροκίνητων δικύκλων στο άμεσο μέλλον.

»Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, η Fantic θα επωφεληθεί από τη Motori Minarelli αποκτώντας ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Yamaha και της Fantic θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ομαλή μετάβαση στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο και θα επιτρέψει στη Motori Minarelli να συνεχίσει την αποστολή της να προμηθεύει κινητήρες και να υποστηρίζει τους σημερινούς πελάτες της. Η συμφωνία πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων». 

Μοτοσικλετιστικά μιλώντας, είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία των τριών εταιρειών (Yamaha, Fantic, Minarelli) θα φέρει στην επιφάνεια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μοντέλα, ανάμεσά τους και εξελιγμένα ηλεκτροκίνητα. Και πραγματικά περιμένουμε εναγωνίως να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης