Η Yamaha ανακαλεί στη Γαλλία τα MT-03 και YZF-R3 για έλεγχο και αντικατάσταση της μανέτας του μπροστινού φρένου.

Ακόμη μία ανάκληση έρχεται για τα συγκεκριμένα μοντέλα, αυτήν τη φορά στη Γαλλία, όπου έχουν κληθεί οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες των Yamaha MT-03 και Yamaha YZF-R3 να κλείσουν ραντεβού με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της εταιρείας της περιοχής τους, για έλεγχο της μανέτας του μπροστινού φρένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρει πως «Σε μια διαρκή προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των μοτοσυκλετών μας, ξεκινά η καμπάνια για τη μανέτα του μπροστινού φρένου που μπορεί να σπάσει λόγω των πόρων που σχηματίζονται στο υλικό κατά τη διαδικασία χύτευσης χαμηλής θερμοκρασίας και χωρίς πίεση. Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι αυτές οι μανέτες έπρεπε να έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμής και να απορριφθούν, αλλά βρέθηκαν στη γραμμή παραγωγής λόγω μιας εσφαλμένης διαδικασίας. Με κανονική χρήση η μανέτα δεν μπορεί να σπάσει παρ’ όλα αυτά».

Η αντικατάσταση της μανέτας θα γίνει, εφόσον κριθεί απαραίτητη, έπειτα από τον έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της εταιρείας. Είναι η τέταρτη φορά που ανακαλούνται τα Yamaha MT-03 και Yamaha YZF-R3.  Η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2016 για πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων που μπορούσε να προκαλέσει μπλοκάρισμά του. Η δεύτερη τον Μάρτιο του 2017 σχετικά με θέματα σε ντεπόζιτο και ηλεκτρικά. Η τρίτη τον Μάρτιο του 2019 για ελαττωματικό σωλήνα στο ψυγείο του κινητήρα.

Για την ελληνική αγορά δεν έχει υπάρξει ανάλογη ενημέρωση μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Motorbike.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης