Σε ηλικία 14 ετών έχει πετύχει πολλά και πολλοί λένε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών εντός και εκτός συνόρων..

Ο Χρήστος γεννήθηκε το 2004 και ήδη από την ηλικία των 5 ετών οδηγεί μοτοσυκλέτα. Πρώτος του επίσημος αγώνας ήταν το 2013 στο εγχώριο κύπελλο MiniGP, όπου και πήρε την 5η θέση εντυπωσιάζοντας τους πάντες, ιδιαίτερα με το αγωνιστικό του στυλ. Την επόμενη χρονιά (2014) κέρδισε τον πρώτο αγώνα στον ίδιο θεσμό και στην κατηγορία MiniGP1 (αναβάτες 9-14 ετών), ενώ ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το πρωτάθλημα και πάλι στην ίδια κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με προπονητή τον πολύ-πρωταθλητή Superbike Γιάννη Μπούστα βρέθηκε το 2018 να αγωνίζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και μάλιστα σε δύο κατηγορίες, Racing και Νέοι Αναβάτες. Αυτό που πέτυχε, να κατακτήσει δηλαδή και τους δύο τίτλους στις εν λόγω κατηγορίες, είναι κάτι που έστρεψε τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω του. Ο μικρός είναι αυτό που λέμε ταλεντάρα, δεν είναι εύκολο με το καλημέρα να κερδίζεις καταξιωμένους και πολύπειρους αναβάτες, πολύ περισσότερο να συμμετέχεις σε δύο αγώνες κάθε φορά και στο τέλος να παίρνεις και τα πρωταθλήματα.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιτυχίες του τον οδήγησαν φέτος στον αγώνα επιλογής (Selection Event) του Rookies Cup, όπου 105 αναβάτες 12-16 ετών από 32 χώρες πάλεψαν για την 12αδα που θα συμμετάσχει στο θεσμό φυτώριο του 2019. Το Rookies Cup μετράει ήδη 12 χρόνια και μέσα από αυτό έχουν αναδειχθεί οδηγοί όπως οι κ.κ. Johann Zarco, Brad Binder, Joan Mir κλπ. 


Δυστυχώς δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες, αλλά αυτό δεν θα τον εμποδίσει να συνεχίσει την προσπάθεια και με σκληρή προπόνηση να πρωταγωνιστήσει σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να βρεθούν κάποιοι χορηγοί που θα ενισχύσουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, την όλη του αγωνιστική πορεία. Είναι κρίμα ταλέντα αυτού του βεληνεκούς να μένουν αναξιοποίητα, ο Χρήστος έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει πολλά στο μέλλον. Φέτος σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες έδωσε 12 αγώνες παίρνοντας 12 pole position, 11 πρώτες θέσεις και μία δεύτερη!

Δεν θυμόμαστε στο παρελθόν άλλον αναβάτη να έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο και του ευχόμαστε ολόψυχα να το επαναλάβει σε ότι είδους αγώνες συμμετάσχει στο εξής. Αν θέλετε να ενισχύσετε την προσπάθεια του 14χρονου αναβάτη μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση kontogianninicole@gmail.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης