του Νίκου Τσαμάνδουρα

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας των Superbikes του 2020 έχει διαμορφωθεί σχεδόν πλήρως, με τις περισσότερες υπογραφές να έχουν πέσει και τις ομάδες να παίρνουν την τελική τους σύσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι, Jonathan Rea και Chaz Davies, συνεχίζουν -όπως προβλέπουν τα συμβόλαιά τους- με Kawasaki Racing Team WorldSBK και ARUBA.IT Racing – Ducati αντίστοιχα, με την ομάδα της Ducati να υποδέχεται τον επιεικώς εκκεντρικό Scott Redding στη θέση του «προδότη» Alvaro Bautista. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Redding, αφού έκανε την έξοδο από τα MotoGP, πέρασε σαρωτικά και από το βρετανικό πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλέτας. Για να ολοκληρώσουμε και στα περί της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki, ομόσταυλος του Rea θα είναι ο Alex Lowes.

Περνώντας στα της Yamaha, συναντάμε τον Toprak Razgatlioglu και τη σταθερή αξία των Ιαπώνων ονόματι Michael van der Mark. Στο στρατόπεδο των Βαυαρών, δηλαδή της εργοστασιακής ομάδας της BMW, τα ονόματα των Tom Sykes και Eugene Laverty θα φιγουράρουν πάνω στο φέρινγκ της αγωνιστικής S1000RR, ενώ όσο αφορά στη Honda και το HRC οι εξελίξεις είναι πολλές, αφενός λόγω της νέας μοτοσυκλέτας αλλά και των… μεταγραφών «αεροδρομίου», με τους Alvaro Bautista και Leon Haslam να είναι στη σέλα του νέου CBR1000RR-R. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tα παραπάνω αφορούν τους «μεγάλους» των WSBK. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς σύντομα το grid θα πάρει την τελική του μορφή, όταν και θα επανέλθουμε με την αναλυτική λίστα όλων, εργοστασιακών, δορυφορικών και ανεξάρτητων αναβατών και ομάδων.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης