Εν μέσω παραφιλολογίας και διαξιφισμών για τις στροφές που ανεβάζει ο κινητήρας της Panigale V4R, αυτός που δε χαμπάριασε στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος των superbikes ήταν ο Alvaro Bautista.

Στο νέο φορμά των αγώνων που περιέχει τρείς (!) αγώνες ανα πίστα, απόλυτος κυρίαρχος αποδείχθη ο Ιταλός αναβάτης της Ducati, με τη μορφολογία του Philip Island να επιτρέπει στην V4R όχι μόνο να «ξεφεύγει» αλλά να μην αφήνει και πολλά περιθώρια αντίδρασης στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Αρχικά, στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου ο Bautista εκκινώντας από την 3η θέση άφησε γρήγορα πίσω του τις Kawasaki των Rea και Haslam, περνώντας εν τέλει τη γραμμή του τερματισμού με πάνω από 15’’ διαφορά από τον 2ο Jonathan Rea!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι δυο αγώνες της Κυριακής έμελλε να έχουν όμοια συνέχεια, με την super pole να είναι πάλι υπόθεση των Bautista/Ducati. Kαι πάλι με χαοτική διαφορά -18 δευτερόλεπτα- από τον Rea θα ήταν και ο τερματισμός στον κύριο αγώνα στην Αυστραλία. Φυσικά δεν έλειψε η γκρίνια για τις παραπάνω στροφές που ανεβάζει ο κινητήρας της Ducati, ενώ δε μένει παρά να δούμε πως θα είναι τα πράγματα και σε άλλες λιγότερο ευνοϊκές πίστες που δε μετράει τόσο η ευθεία.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης