Ο έγκυρος διεθνής διαγωνισμός ανέδειξε το κορυφαίο Supersport μοντέλο της Honda ως ένα προϊόν με κορυφαία σχεδιαστική ποιότητα. Η μοτοσυκλέτα ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς στην κατηγορία του ενός λίτρου, αλλά το μοντέλο του 2020 προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και εξελίχθηκε πάνω στο σλόγκαν “Born to Race”, δίνοντας βαρύτητα τόσο στην απόδοση στην πίστα όσο και στον ριζοσπαστικό νέο σχεδιασμό. 

Το μινιμαλιστικό εμπρός μέρος, το επιθετικό και γωνιώδες φέρινγκ σε συνδυασμό με τα διευρυμένα τμήματά του στο κάτω μέρος, συν τη μεγάλη ποικιλία ανοιγμάτων, σχισμών και σχημάτων που κατευθύνουν τη ροή του αέρα, συμβάλουν στη δημιουργία του κορυφαίου στην κατηγορία συντελεστή οπισθέλκουσας 0.270. Τα αεροδυναμικά ‘winglets’, όπως αυτά χρησιμοποιούνται και στη μοτοσυκλέτα της Honda στους αγώνες του MotoGP, συνδυάζουν εντυπωσιακές γραμμές με ασυμβίβαστη λειτουργικότητα, αυξάνοντας σημαντικά την κάθετη δύναμη και τη σταθερότητα για τον απόλυτο έλεγχο του πιο δυνατού τετρακύλινδρου σε σειρά κινητήρα παραγωγής που έχει κατασκευάσει η Honda. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Fireblade σχεδιάστηκε σύμφωνα με μία καινοτόμο προσέγγιση, στο πλαίσιο της οποίας οι ειδικοί του τμήματος Έρευνας & Εξέλιξης της Honda στην ψηφιακή προσομοίωση, οι δημιουργοί μοντέλων από πηλό και οι σχεδιαστές, συνεργάστηκαν ανατροφοδοτώντας συνεχώς ο ένας τον άλλο με δεδομένα, έτσι ώστε να δημιουργήσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Η ομάδα αυτή αξιοποίησε επίσης πληροφορίες και στοιχεία από τους ειδικούς της Honda στον τομέα της αεροδυναμικής, που εργάζονται στο αγωνιστικό της τμήμα Honda Racing Corporation (HRC), τα χαρακτηριστικά χρώματα τoυ οποίου υπογράφουν τις εξωτερικές επιφάνειες της μοτοσυκλέτας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Satoshi Kawawa, Γενικός Διευθυντής Τομέα Σχεδίασης Μοτοσυκλετών, είπε χαρακτηριστικά: «Το CBR1000RR-R Fireblade SP εξελίχθηκε για να κερδίζει σε αγώνες ανεξαρτήτως κατηγορίας, από τοπικούς μέχρι διεθνή πρωταθλήματα. Η σχεδίαση και το στυλ του είναι επηρεασμένα από αυτή τη φιλοσοφία, αφού το κάθε εξάρτημα και η παραμικρή λεπτομέρεια έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ταχύτητα, τις επιδόσεις και την αεροδυναμική απόδοση. Μας τιμά το γεγονός ότι απέσπασε ένα τέτοιο, υψηλού κύρους βραβείο.» 

Με το μότο “Αναζητώντας την καλή σχεδίαση και τη δημιουργικότητα”, ο θεσμός Red Dot Design Awards τιμά κορυφαία έργα και projects σχεδιαστών, creative agencies και εταιρειών από όλο τον κόσμο. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων γίνεται από μια έγκριτη κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν πάνω από 40 ειδικοί από όλο τον κόσμο. Η ετήσια διοργάνωση θεωρείται από τους πλέον αναγνωρισμένους θεσμούς βραβείων παγκοσμίως που τιμούν τη Σχεδιαστική Αριστεία. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης