Ο Ρώσος Πρόεδρος επισκέφτηκε την Κριμαία με ένα μάλλον ιδιαίτερο τρόπο, συμμετέχοντας σε μοτοσυκλετιστική πορεία με τους επονομαζόμενους «Λύκους της Νύχτας».

Η παρουσία του ωστόσο στη Σεβαστούπολη δεν ήταν τυχαία, καθώς επρόκειτο να παρευρεθεί στις ετήσιες εκδηλώσεις των «Λύκων της Νύχτας», οι οποίοι αποτελούν και ένθερμους υποστηρικτές της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία. Αίσθηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Πούτιν να οδηγεί δίπλα στον αρχηγό των «Λύκων» Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ, γνωστό και ως «Χειρουργό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ρώσος πρόεδρος δεν λανσάρει το πρότυπο της ασφαλούς οδήγησης, καθώς πάνω στη σέλα ενός Ural συμμετείχε σε βόλτα φορώντας μόνο ένα δερμάτινο μπουφάν, με την απουσία του κράνους να είναι κραυγαλέα. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμπάθειά του για το γκρουπ των «Λύκων» αλλά και τις μοτοσυκλέτες πάει αρκετά πίσω στο χρόνο.

Για την ιστορία, το εν λόγω μοτοσυκλετιστικό γκρουπ είναι το παλαιότερο ιστορικά στη σύγχρονη Ρωσία, με το σχηματισμό του να τοποθετείται χρονικά προς το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης. Βασισμένο στα αμερικάνικα πρότυπα, είχε παράνομο χαρακτήρα με τις πρώτες δραστηριότητες του να έχουν υπόσταση «συμμορίας». Η μετέπειτα εξέλιξη των «Λύκων» έχει δεχθεί διάφορους ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς με τάσεις προς τον εθνικισμό, ενώ μέλη τους έχουν αναλάβει και στρατιωτική δράση σε μέτωπα όπως εκείνο της ανατολικής Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης