Ο τέταρτος Εικονικός Αγώνας για φέτος στη μεγάλη κατηγορία του MotoGP είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι τώρα, καθώς το αποτέλεσμα ως προς τη νίκη κρίθηκε στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου και μαζί πρωταγωνίστησαν διαφορετικοί οδηγοί από ότι στους τρεις προηγούμενους!

Ταχύτερος με μεγάλη διαφορά – και μεγάλο φαβορί – ο Fabio Quartararo που στις δοκιμές έσπασε κάθε ρεκόρ και με 1’27”5 ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο κάτω από όλους τους άλλους. Ο Γάλλος φρόντισε να το επιβεβαιώσει και μετά την εκκίνηση, αφού αυτή τη φορά δεν έπεσε και πήρε την πρωτοπορία για να κάνει μια διαφορά πάνω από 3” από τον 2ο που ήταν ο Alex Marquez. O Marc ακολουθούσε και πίσω τους ο δυνατός αυτή τη φορά Valentino Rossi, ενώ οι νικητές των δύο προηγούμενων Αγώνων Pecco Bagnaia & Maverick Vinales έμειναν αρκετά πιο πίσω, μετά από απανωτές πτώσεις. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αλάνθαστος μέχρι τη μέση του Αγώνα Quartararo έκανε την υπέρβαση και έπεσε δίνοντας την ευκαιρία στον Alex Marquez να περάσει μπροστά. Ο Γάλλος ξαναέφτασε και έτσι οι δύο τους πάνω στο προσπέρασμα ακούμπησαν και ο eldiablo20 ξαναέπεσε, αφήνοντας πρώτο τον Marc. O Πρωταθλητής του 2019 οδηγούσε πολύ καλά, αλλά Alex & Fabio πλησίασαν και πάλι. Ο Quartararo έκανε στον τελευταίο γύρο μια τελική προσπάθεια να περάσει 2ος, έπεσε και άφησε την 3η θέση στον Rossi, που ακολουθούσε οδηγώντας αυτή τη φορά εξαιρετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη νίκη και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είχαμε έναν 4ο διαφορετικό νικητή, ο Marc φρέναρε πολύ αργά στην τελευταία στροφή του Μιζάνο, ο Alex με πιο μαλακό φρενάρισμα είχε καλύτερη γραμμή εξόδου και περνώντας από εσωτερική στην 16η στροφή της πίστας πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, με τη 2η φετινή του νίκη. Λίγο πίσω από τα αδέλφια Marquez τερμάτισε στο GP του σπιτιού του ο Rossi (1’28.851) που κέρδισε τον ταχύτερο σε χρόνο γύρου Quartararo (1’27.668).

O Joan Mir πήρε την 5η θέση, μπροστά από τον Maverick Vinales. O Pecco Bagnaia κέρδισε άνετα τον Taka Nakagami, o Lorenzo Savadori πήρε την 9η θέση, ενώ αυτή φορά χωρίς τις άπειρες πτώσεις ο Tito Rabat ήταν 10ος, με τον Michele Pirro τελευταίο.

Πηγή: mgp.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης