Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Harley-Davidson τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα ηλεκτρική μοτοσικλέτα και πολλά concepts έχουν παρουσιαστεί που αφορούν τις μελλοντικές μοτοσικλέτες της φίρμας από το Μιλγουόκι. Ιδιαίτερα το LiveWire είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της εταιρείας καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων ηλεκτρικών μοτοσικλετών στην Αμερική, ενώ έχει μεγάλη αποδοχή σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλα πάνε βάσει σχεδίου για την Harley. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πολλά όμορφα concepts… “κόπηκαν” από τη Harley.www.motorcycle.com, τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να «κατεβαίνουν» από την κεντρική ιστοσελίδα Future Vehicles κάποια από τα μοντέλα που είχε ανακοινώσει η Ηarley για το ηλεκτρικό της μέλλον. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι Αμερικανοί τοποθετούσαν τα concepts τα οποία θα βγουν στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια, όπως το Pan America και τα ηλεκτρικά ποδήλατα Series 1. Ωστόσο μέσα σε έναν μήνα έχουν κατέβει πολλά από τα μοντέλα που είχαμε δει, όχι μόνο στην αμερικανική ιστοσελίδα, αλλά και σε ιστοσελίδες σε άλλα μέρη του κόσμου, βάζοντας ερωτηματικά κατά πόσο η Harley είναι έτοιμη να προχωρήσει στη νέα εποχή.

Το concept ηλεκτρικό scooter της Harley παραμένει στα σχέδια, αλλά όχι σε όλες τις χώρες...

Κάτι ετοιμάζει η Harley με το “HardWire”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι της Harley σχολίασαν το γεγονός στο motorcycle.com, χωρίς όμως να δώσουν πολλές Το 2021 θα παρουσιαστεί το project HardWire.πληροφορίες για το γεγονός της απόσυρσης κάποιων μελλοντικών μοντέλων. Συγκεκριμένα τόνισαν κάτι που ήδη γνωρίζουμε, ότι το LiveWire είναι πολύ επιτυχημένο και πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικών μοτοσικλετών στην Αμερική και ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω σε ηλεκτρικά concept παρουσιάζοντας το 2021 το HardWire, ένα πενταετές πλάνο εργασιών.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Harley-Davidson δεν θα σταματήσει να δουλεύει πάνω στις ηλεκτρικές τις μοτοσικλέτες, ωστόσο μάλλον θα εγκαταλείψει τα μικρότερα concepts -για κατασκευή δηλαδή πιο μικρών ηλεκτρικών μοτοσικλετών- και θα επικεντρωθεί σε μοτοσικλέτες όπως το LiveWire.

Ακόμα και το Series 1 ηλεκτρικό ποδήλατο της Harley είναι πλέον αμφίβολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 22 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί το νέο Harley Davidson Pan America 1250

Μπαίνει και στα ηλεκτρικά ποδήλατα η Harley Davidson

Με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες η νέα περιπέτεια των McGregor-Boorman

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης