Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Arch Motorcycles είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών η οποία μέχρι στιγμής δεν μας είχε Δυστυχώς, ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro4 κάτι που σημαίνει ότι προορίζεται για την Ευρώπη.δείξει κανένα δικό της μοντέλο. Η εταιρείας στην οποία συνιδιοκτήτης είναι ο διάσημος ηθοποιός Keanu Reeves, είχε ασχοληθεί μέχρι τώρα με custom μοτοσικλέτες και βελτιωμένες εκδόσεις σε υπάρχοντα μοντέλα και πίσω στο 2017 μας είχε δείξει ένα πρωτότυπο μοντέλο το οποίο είχε ονομάσει KRGT-1 Method 143.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια είναι έτοιμη να παρουσιάσει την πρώτη της μοτοσικλέτα την οποία ονομάζει Arch 1s. Η 1s είναι εξοπλισμένη με τον ίδιο κινητήρα που μας είχε δείξει η Arch το 2017. Πρόκειται για το S&S Cycle δικύλινδρο σύνολο των 2.032 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 156Nm ροπής! Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα φέρει ηλεκτρονικά βοηθήματα το νέο μοντέλο, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι εντυπωσιάζει το CNC αλουμινένιο καπάκι στο κάτω μέρος του κινητήρα.

Προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και περιφερειακά από το «πάνω ράφι».

Ψαλίδι και υποπλαίσιο με τεχνολογία CNC

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, ωστόσο το ψαλίδι είναι αλουμινένιο με τεχνολογία CNC, το ίδιο και το υποπλαίσιο. Οι αναρτήσεις είναι της Ohlins με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι από ανθρακονήματα της BST, ενώ τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός της ISR και τετραπίστονη δαγκάνα πίσω, Το σύστημα πέδησης συνοδεύεται από ABS της Bosch, ενώ τα ελαστικά είναι τα σπορ Michelin Power RS.

Έργο τέχνης το μονόμπρατσο ψαλίδι.

Το βάρος της μοτοσικλέτας έχει περιοριστεί σημαντικά στα 255 κιλά. Μάλιστα η Arch υπόσχεται να βγάλει μια σειρά εξαρτημάτων από ανθρακονήματα προκειμένου να ρίξει ακόμα περισσότερο το βάρος αν θέλει ο αγοραστής. Η τιμή της μοτοσικλέτας δεν έχει γίνει γνωστή, ούτε γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη, ωστόσο μπορούμε να εικάσουμε ότι θα είναι μοντέλο 2023 και η τιμή του θα είναι κοντά στις 30.000€.

Βίντεο με την ιστορία της Arch Motorcycles.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Keanu Reeves ανοίγει το απίστευτο γκαράζ του

Ο Keanu Reeves και η Arch Motorcycles συνεργάζονται με το Cyberpunk 2077

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης