To περασμένο σαββατοκύριακο είχε δράση στο Autodromo di Franciacorta, κοντά στο Μιλάνο, όπου και πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα MiniGP. O Βασίλης Παντελεάκης, που ακόμα δεν έχει συμπληρώσει τα δέκα(!) του χρόνια, συμμετείχε στην κατηγορία Junior A μαζί με άλλους 15 λιλιπούτειους αναβάτες από όλη την Ευρώπη, κατακτώντας 3η και 4η θέση σε δεύτερο και τρίτο αγώνα αντίστοιχα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή με ένα ελεύθερο και 2 χρονομετρημένα δοκιμαστικά, με τον Βασίλη να βάζει τα δυνατά του και να κερδίζει την 4η θέση στη σχάρα εκκίνησης. Το πρωϊνό του Σαββάτου ξεκίνησε με ένα warm-up session, για να ακολουθήσουν οι δύο πρώτοι αγώνες. Στο γύρο ζεστάματος για τον πρώτο, ένας αναβάτης έπεσε πάνω στο Βασίλη στην πρώτη στροφή, τραυματίζοντάς τον στον αστράγαλο και αναγκάζοντάς τον να βγει εκτός αγώνα. Έσφιξε όμως τα δόντια στο διάλλειμμα που ακολούθησε και πήρε τη θέση του στην αφετηρία για τον δεύτερο. Εκεί έκανε μία καταπληκτική εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα για τους τρεις πρώτους γύρους. Λόγω του τραυματισμού του όμως, δεν άντεξε στην πίεση και υποχώρησε στην τρίτη θέση, που ήταν και η καλύτερή του για φέτος. Την Κυριακή το πρωϊ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, αφού δεν μπορούσε ούτε να πατήσει το τραυματισμένο του πόδι. Αλλά με το πείσμα του καβάλησε τη μίνι μοτοσυκλέτα του, πήρε και πάλι την εκκίνηση και κάνοντας ένα φοβερό αγώνα κατέκτησε την 4η θέση.

Το ραντεβού του μικρού αναβάτη με τις διεθνείς συμμετοχές ανανεώθηκε για τις 26-27 Αυγούστου στo Jesolo της Βενετίας, όπου και θα συμμετάσχει στον πέμπτο γύρο του Ιταλικού πρωταθλήματος. Περισσότερα για τον μικρό Βασίλη και τα κατορθώματά του θα διαβάσετε τον Σεπτέμβριο, μείνετε συντονισμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε την πορεία του Βασίλη στη σελίδα του στο facebook.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης