του Νίκου Τσαμάνδουρα  

Μπορεί να μη σας θυμίζει κάτι άμεσα, αλλά η TVS είναι μια Ινδική εταιρεία που συμπράττοντας με τη BMW μας είχε δώσει το Apache RR310, μια μικρή supersport μοτοσυκλέτα βασισμένη στα 300άρια των Βαυαρών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για ένα ακόμα δίτροχο μέλος στην οικογένεια των Ινδών, βασισμένο πάντα στην 310 κυβικών πλατφόρμα της BMW. Αρχικά, να πούμε πως από το 2017 που είδαμε επίσημα το Apache RR310 έχουμε περιοριστεί στις φωτογραφίες και τα βίντεο, καθώς αντιπροσωπεία στην Ελλάδα –παραδόξως- δεν υφίσταται. Γιατί παραδόξως; Γιατί κοιτώντας το «τι πουλάει» στη χώρα μας, στην κορυφή βρίσκεται μια μοτοσυκλέτα ακριβώς ίδιων κυβικών, το Zontes T310.  

Κάπου εδώ να θυμίσουμε πως η BMW και η TVS δεν μοιράζονται μόνο μοτοσυκλέτες αλλά και εγκαταστάσεις, καθώς οι Βαυαροί φτιάχνουν τις μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες τους στο εργοστάσιο της TVS στο Tamil Nadu της Ινδίας, σε μια σύμπραξη που ξεκίνησε πίσω στο 2013. Θυμίζοντας λοιπόν το παράδειγμα των Bajaj – KTM, βλέπουμε μοτοσυκλέτες χαμηλότερου κόστους μεν, ευρωπαϊκών προδιαγραφών δε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στην κατηγορία που είναι ο τρέχων παλμός της μοτοσυκλέτας, δηλαδή στα μικρομεσαία κυβικά, συναντάμε ενδιαφέρουσες προτάσεις και πειραματισμούς σαν αυτόν που ενδέχεται να έχει το νέο μοντέλο της TVS, που δεν θα είναι άλλο από κάποιο Cruiser, σαν αυτό που είδαμε και εδώ. Τα «εξωγήινα» στοιχεία του πρωτότυπου TVS Zeppelin μάλλον δεν θα βρουν το δρόμο της παραγωγής, ωστόσο για να υπάρχει καπνός πιθανότατα θα υπάρχει και φωτιά, μιας και ο «καπνός» έρχεται από τον ανταγωνισμό που είναι ορατός και στην Ελλάδα, με άμεσο εκφραστή το V310 και πάλι της Zontes. 

Aνταγωνισμός και ενδιαφέρουσες ιδέες υπάρχουν, το αν θα βρουν οι μοτοσυκλέτες της TVS το δρόμο από τη μακρινή Ινδία μέχρι τα μέρη μας είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης