του Νίκου Βιτσιλάκη 

Το αγγλικό Roadster παίρνει σιγά σιγά την τελική του μορφή και νέες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες μάς την αποκαλύπτουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνήθως τέτοια εποχή οι κατασκευαστές μάς φανερώνουν πολλά από τα νέα τους μοντέλα στην επίσημή τους μορφή, αλλά η πανδημία που επικρατεί τους έχει ανατρέψει τα σχέδια. Βήμα βήμα, λοιπόν, το μασούρι ξετυλίγεται και μας φέρνει στην επιφάνεια μοτοσικλέτες που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Μία εξ αυτών είναι και το μεσαίου κυβισμού Trident 660 της Triumph, τα πρώτα σχέδια του οποίου σας είχαμε αποκαλύψει εδώ.

Οι φωτογραφίες -και παρά το βάψιμο καμουφλάζ- είναι λίαν κατατοπιστικές και μας αποκαλύπτουν ένα μοντέλο που ασπάζεται τη σύγχρονη τεχνολογία και τη ρετρό σχεδίαση, με αυτή την τελευταία να τονίζεται έντονα από το λίαν στρογγυλεμένο ρεζερβουάρ. Και μάλιστα είναι «επίσημες», αφού η Triumph αποφάσισε να κάνει εύκολο το έργο των απανταχού φωτογράφων «παπαράτσι» και να τις προσφέρει δωρεάν μέσα από το δημοσιογραφικό της ιστότοπο! Μαζί με αυτές δημοσίευσε και ένα λιτό κείμενο, λέγοντας απλώς πως πρόκειται για ένα project τεσσάρων ετών, πως μέσα στη χρονιά θα μας δείξει την τελική του μορφή και πως (αυτό το ξέραμε ήδη) θα είναι στα καταστήματα προς πώληση την ερχόμενη άνοιξη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα, όπως μπορείτε και από μόνοι σας να δείτε, φωτογραφήθηκε μέσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Triumph στο Hinckley και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να βγει νομότυπα στους δρόμους (φλας, καθρέφτες, μαρσπιέ συνεπιβάτη, βάση πινακίδας κ.λπ.). Απ’ όσο μπορούμε να διακρίνουμε η ανάρτηση φέρει την υπογραφή της Showa, τα φρένα της Nissin και τα ελαστικά της Michelin (Road 5), πολλά από αυτά προερχόμενα (όπως και ο κινητήρας) από το Street Triple S.

To τελικό της εξάτμισης φωλιάζει κάτω από το τελείως νέο ασύμμετρο αλουμινένιο ψαλίδι και το λιτό ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο (επίσης τελείως νέο) αφήνει σε κοινή θέα τον τρικύλινδρο εν σειρά των 660cc. Μια ανησυχία έχουμε να εκφράσουμε μόνο και αυτή έχει να κάνει με την άνεση του συνεπιβάτη. Καθώς δεν υπάρχουν χειρολαβές για αυτόν, μάλλον δεν θα αισθάνεται και πολύ άνετα εκεί ψηλά που θα κάθεται… 

Το μόνο που μένει, λοιπόν, είναι να μας δώσει η Triumph τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και τη λίστα με τον εξοπλισμό του νέου Trident, όπως επίσης και τα χρώματα της μοτοσικλέτας. Εμείς κάναμε το βήμα παραπάνω σε δημοσιογραφικό επίπεδο και μάθαμε από αξιόπιστη πηγή πως θα είναι τέσσερα συνολικά και με το μαύρο να επικρατεί σε κάθε περίπτωση! Λίγη υπομονή και θα σας τα δείξουμε όλα! 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης