του Νίκου Βιτσιλάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελώντας ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την Triumph, το best seller της αγγλικής φίρμας στην κατηγορία των modern classics αποκτά περισσότερη ισχύ, νέο κορυφαίων προδιαγραφών εξοπλισμό και πρωτοποριακή -για την κλάση του- τεχνολογία.

Παρουσιάστηκε το 2016 και άμεσα έγινε εμπορική επιτυχία, ανήκει στην οικογένεια Bonneville και αποτελεί την ιδανική βάση τόσο για μη έμπειρους αναβάτες όσο και για όσους αρέσκονται στις βελτιώσεις (customizing). Η απρόσμενα καλή υποδοχή του από το κοινό μάλλον οφείλεται στην εξαιρετική του οδική συμπεριφορά, στην ποιοτική κατασκευή και στην ικανότητα χρήσης σε καθημερινή βάση με χαρακτηριστική ευκολία. Και όπως λέει το ίδιο το εργοστάσιο, περισσότερα από το 90% των Street Twin που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα έχουν εξοπλιστεί και με αξεσουάρ της εταιρείας, τα οποία σε απόλυτο αριθμό αγγίζουν τα 150!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερη ισχύς

– Σημαντικά αυξημένη ισχύς κατά 10Hp, τώρα με 65Hp είναι 18% ισχυρότερο από το απερχόμενο μοντέλο

– Η κόκκινη περιοχή του κινητήρα ξεκινά 500 σ.α.λ. υψηλότερα από τον προηγούμενης γενιάς 

– Υψηλή ροπή που φτάνει τα 80Nm

– Χαρακτηριστικός ήχος Triumph classic.

Υψηλότερες προδιαγραφές

– Νέα μπροστινή δαγκάνα 4 εμβόλων της Brembo

– Νέο πιρούνι μεγαλύτερης διαμέτρου και υψηλότερων προδιαγραφών

– Βελτιωμένη εργονομία και άνεση

– Νέες χυτές αλουμινένιες ζάντες

– «Premium» πολυόργανο

– Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και στο φινίρισμα.

Κορυφαία για την κατηγορία τεχνολογία

– Νέα Road και Rain riding modes 

– ABS και traction control με δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης

– Συμπλέκτης υποβοήθησης

– LED πίσω φως

– Immobiliser και θύρα USB

– Σύστημα TPMS για μέτρηση πίεσης ελαστικών.

Inspiration kits

Η Triumph δίνει τη δυνατότητα για «αχαλίνωτο» customizing μέσα από τη μεγάλη γκάμα αξεσουάρ που προσφέρει, πλην όμως δεν επαναπαύεται σε αυτό και διαθέτει έτοιμα δύο καστομαρισμένα μοντέλα ονόματι Urban Ride και Café Custom.


Βελτιώσεις κινητήρα

Το Street Twin του 2019 περιλαμβάνει μια ευρεία σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις. Ο υγρόψυκτος δικύλινδρος των 900cc έχει δεχθεί τις εξής αλλαγές:

– Νέο καπάκι εκκεντροφόρου από μαγνήσιο

– Νέο ελαφρύτερο στρόφαλο, «νεκρούς» άξονες και άξονες εξισορρόπησης

– Νέο καπάκι συμπλέκτη βελτιωμένης μάζας

– Νέο ελαφρύτερο συμπλέκτη.

Παράλληλα με τις αναβαθμίσεις στον κινητήρα, το νέο Street Twin διατηρεί τις υψηλές προδιαγραφές της σύγχρονης τεχνολογίας που έχουν συμβάλει στη δημιουργία μιας από τις πιο δημοφιλείς μοτοσυκλέτες για τους φίλους του customizing. Το σύστημα Ride-by-wire προσφέρει ποιότητα, αξιοπιστία, ασφάλεια και έλεγχο στην οδήγηση, ενώ η υγρόψυξη παρέχει χαμηλούς ρύπους και μεγάλη αυτονομία καυσίμου. Οι μεγάλες αποστάσεις προγραμματισμένης συντήρησης των 16.000 χλμ. μειώνουν περαιτέρω το κόστος χρήσης και στο κιτ για οδήγηση με δίπλωμα Α2 περιλαμβάνονται γκριπ γκαζιού APS και ειδικές ρυθμίσεις στον κινητήρα. Θα είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες αγορές, κάνοντας το μοντέλο προσιτό και σε νέους αναβάτες με μικρότερη εμπειρία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης