Η Triumph επιστρέφει στους αγώνες ερήμου έπειτα από απουσία δεκαετιών, με την αρχή να γίνεται στο Rally Mexican, ευρύτερα γνωστό ως Baja 1000.

Η μοτοσυκλέτα που θα συμμετάσχει είναι ένα Triumph Scrambler 1200 XE παραγωγής με μικρές μετατροπές. Όπως ακριβώς γινόταν τη δεκαετία του ’60 δηλαδή. Ήμασταν μικροί τότε που διαβάζαμε για τον φοβερά δύσκολο και απαιτητικό αγώνα ερήμου Baja 1000, τον πρόδρομο των μαραθώνιων αγώνων με μοτοσυκλέτες σε σκληρά τερέν. O αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά το 1962 και ο νικητής οδηγούσε ένα δικύλινδρο Honda CL72, ένα scrambler μόλις 250 κυβικών. Ήταν μια μοτοσυκλέτα δρόμου με μικρές μετατροπές, όπως και όλες οι υπόλοιπες που συμμετείχαν. Οι μοτοσυκλέτες «ψευδοεντούρο» δεν είχαν βγει ακόμα στην παραγωγή και μόνο χάρη στους ιδιώτες και στις μετατροπές τους κατάφερναν να κινηθούν αξιοπρεπώς στο χώμα και να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες δοκιμασίες. Ο αγώνας διέσχιζε τη χερσόνησο Baja στο Μεξικό και σύντομα οι εταιρείες, βλέποντας τον αντίκτυπο που είχε η φήμη της νίκης στις πωλήσεις, αφού ήταν η υπέρτατη δοκιμασία αντοχής μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, άρχισαν να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Baja 1000 κάλυπτε ιδιαίτερα δύσβατες διαδρομές μήκους 1.000 μιλίων και ξεκινώντας από την Τιχουάνα έφτανε στη Λα Παζ. Το 1962, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ο νικητής κατάφερε να τερματίσει ύστερα από 39 ώρες και 56 λεπτά! Ένας άλλος αγώνας, το ίδιο σκληρός, ο Mexican 1000, είχε αρχίσει να διοργανώνεται λίγα χρόνια μετά, το 1967 συγκεκριμένα. Και σε αυτόν τον αγώνα αποφάσισε εφέτος να κάνει το comeback της στις αμερικανικές ερήμους η Triumph, που γίνεται στις ίδιες «ερημιές» και ακολουθεί την ίδια δύσκολη διαδρομή του Baja 1000. Αναβάτης της Triumph θα είναι ο Ernie Vigil, ένας έμπειρος αγωνιζόμενος στο χώμα. Η εταιρεία δηλώνει πως το Scrambler 1200 XE που πρόκειται να μπει στον αγώνα είναι σχεδόν παραγωγής, με αλλαγές σε σέλα, φώτα, λάστιχα, χούφτες και προστατευτικά σίδερα. Τα χρώματα της μοτοσυκλέτας είναι ασπρόμαυρα και τα γραφικά της Triumph ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Scrambler 1200 XE είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που προσπαθεί να γεφυρώσει τη ρετρό εικόνα με τις μοτοσυκλέτες διπλής χρήσης κάτω από το κεφάλαιο που ονομάζεται Scrambler και υπαινίσσεται ήπια χρήση στο χώμα. Το rally ερήμου Mexican 1000 είναι μια απίστευτη δοκιμασία εκτός δρόμου πάνω σε μια βραχώδη έρημο και αντιπροσωπεύει μια τεράστια πρόκληση. Είναι τα ίδια εδάφη που στη δεκαετία του 1960 έκαναν διάσημα τα Scrambler της Triumph, με πρεσβευτή της εταιρείας και αγωνιζόμενο τον ηθοποιό και έμπειρο αναβάτη Steve McQueen. Τώρα η Triumph ρίχνει στον αγώνα το νέο της Scrambler, που καλείται να αποδείξει την αξία του σε δύσκολες και απαιτητικές διαδρομές εκτός δρόμου. Και για να το κάνει αυτό, δείχνει σίγουρη για το αποτέλεσμα, ο αντίκτυπος του οποίου θα στρέψει πάνω της το ενδιαφέρον ενός διαρκώς αυξανόμενου κοινού, το οποίο δεν είναι φυσικά αγωνιζόμενοι αλλά αναβάτες που προτιμούν να κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτες παντός εδάφους και πολλών κυβικών. Θα τα καταφέρει άραγε; Ο χρόνος θα δείξει…

Πηγή: motorbike.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης