Η Triumph Motorcycles και η Bajaj Auto India ανακοίνωσαν επίσημα και από κοινού μια μακροχρόνια και μη-μετοχική συνεργασία τους, η οποία θα αποφέρει μια ολοκαίνουργια σειρά μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού από το 2022. 

Ήταν γνωστή η πρόθεση των δύο κατασκευαστών και είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν δύο φορές (δείτε εδώ και εδώ). Η εν λόγω συνεργασία θα οδηγήσει τις δύο εταιρείες στην παραγωγή μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού, καλύτερα όμως να διαβάσετε αυτούσιο το δελτίο τύπου που μας έστειλε η ελληνική αντιπροσωπεία της Triumph:  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η εμβληματική μάρκα Triumph θα επιδιώξει την περαιτέρω επέκταση της παγκόσμιας εμβέλειάς της, με τη συνεργασία με τη Bajaj να προσφέρει μια νέα ευκαιρία στη μεσαίου μεγέθους κατηγορία και ένα νέο σημείο εισόδου σε πολλές αναδυόμενες αγορές μεγάλου όγκου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και άλλων ασιατικών αγορών. Η στρατηγική συνεργασία θα ωφελήσει και τα δύο μέρη, με τη Bajaj να γίνεται ένας από τους βασικούς συνεργάτες διανομής της Triumph σε κρίσιμες νέες αγορές για την αγγλική εταιρεία ανά τον κόσμο. Στο μέλλον η Bajaj θα αναλάβει τις δραστηριότητες διανομής της Triumph στην Ινδία, σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, εκμεταλλευόμενη την εξαιρετική τεχνογνωσία που διαθέτει η Bajaj στην περιοχή αυτή.

Σε άλλες κύριες υπερπόντιες αγορές, όπου η Triumph δεν είναι σήμερα παρούσα, η Bajaj θα αντιπροσωπεύει την Triumph και θα προσφέρει τις νέες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού ως μέρος της πλήρους γκάμας Triumph. Σε όλες τις άλλες αγορές όπου η Triumph είναι σήμερα παρούσα, οι μοτοσυκλέτες που εξελίσσονται από κοινού από αυτή τη συνεργασία θα ενταχθούν στο τρέχον χαρτοφυλάκιο προϊόντων Triumph και θα διανέμονται από το δίκτυο ντίλερ Triumph παγκοσμίως. Αυτό θα ξεκλειδώσει πραγματικά τις δυνατότητες σε παγκόσμια κλίμακα. Η συνεργασία Triumph-Bajaj θα συνδυάσει δυνατά σημεία στο σχεδιασμό, την τεχνολογία, την ανταγωνιστικού κόστους κατασκευή και την καλή γνώση των αγορών, για να προσφέρει μια σειρά από προϊόντα-νικητές καθώς και επιχειρηματική επιτυχία. Από τη συνεργασία θα προκύψει η κατασκευή νέας πλατφόρμας κινητήρων και οχημάτων στην κατηγορία μεσαίου κυβισμού (200-750cc) και θα προσφέρει πολλαπλές επιλογές που θα απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Η φιλόδοξη αυτή πρόταση θα είναι προσιτή, με στοχευμένη τιμολόγηση που ξεκινά από τα INR 2 lacs στην Ινδία. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο σημείο εισόδου στη γκάμα Triumph σε όλον τον κόσμο και θα εξασφαλίσει ότι η Triumph θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε σημαντικά μεγάλα κομμάτια της παγκόσμιας αγοράς μοτοσυκλετών και να προσελκύσει νέους πελάτες στη μάρκα”. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις εκατέρωθεν 

Nick Bloor, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles: «Αυτή είναι μια σημαντική συνεργασία για την Triumph και χαίρομαι που έχει ξεκινήσει επίσημα. Εκτός από την πρόσβαση της μάρκας μας σε κρίσιμα νέα πεδία, τα προϊόντα που θα προκύψουν από τη συνεργασία αυτή θα συμβάλουν επίσης στην προσέλκυση ενός νεότερου αλλά και πάλι απαιτητικού κοινού, και είναι ένα ακόμη βήμα στις φιλοδοξίες μας να επεκταθούμε παγκοσμίως, ιδιαίτερα στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά και την ανάπτυξη σε πιο ώριμες περιοχές όπως η Ευρώπη». 

Rajiv Bajaj, Διευθύνων Σύμβουλος της Bajaj Auto India: «Η φίρμα της Triumph είναι εμβληματική σε όλο τον κόσμο. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει τεράστια όρεξη στην Ινδία και άλλες αναδυόμενες αγορές για αυτά τα νέα προϊόντα. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με μια τόσο διάσημη εταιρεία μοτοσυκλετών και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα και την τεχνογνωσία του καθενός για να καταστήσουμε τη σχέση μας επιτυχημένη για όλους». 

Σχετικά με την Triumph 

Κατασκευάζοντας περισσότερες από 60.000 μοτοσυκλέτες ετησίως, η Triumph είναι ο μεγαλύτερος βρετανός κατασκευαστής μοτοσυκλετών και διαθέτει περίπου 650 ντίλερ σε όλο τον κόσμο. Η αφοσίωση, η καινοτομία και το μηχανολογικό πάθος έχουν δημιουργήσει σήμερα ένα ευρύ φάσμα μοντέλων που ταιριάζουν σε όλους τους μοτοσυκλετιστές. Απασχολεί περίπου 2.000 άτομα παγκοσμίως και έχει θυγατρικές επιχειρήσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σκανδιναβία, Κάτω Χώρες, Βραζιλία, Ινδία, Ταϊλάνδη και Κίνα, καθώς και ένα δίκτυο ανεξάρτητων διανομέων σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Στις μερες μας διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής στο Χίνκλει του Λέστερσιρ και στην Ταϊλάνδη, καθώς και εγκαταστάσεις συναρμολόγησης σε Βραζιλία και Ινδία.  

Σχετικά με τη BAJAJ  

Ο Όμιλος Bajaj είναι ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους επιχειρηματικούς οίκους της Ινδίας. Ιδρυθείς το 1926, στο κορύφωμα του κινήματος της Ινδίας για ανεξαρτησία από τους Βρετανούς, ο Όμιλος έχει μια λαμπρή ιστορία. Η ακεραιότητα, η αφοσίωση, η επινοητικότητα και η αποφασιστικότητα για επιτυχία, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά του Ομίλου σήμερα, εντοπίζονται συχνά στη γέννησή του κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών αμείλικτης αφοσίωσης σε ένα κοινό σκοπό. Ο εκλιπών Shri Jamnalal Bajaj, ιδρυτής του Ομίλου, ήταν ένας στενός εμπιστευτικός και μαθητής του Mahatma Gandhi. Η εταιρεία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών της Ινδίας και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τρίτροχων στον κόσμο. Έχει εγκαταστάσεις παραγωγής που βρίσκονται στο Chakan (Pune), στο Waluj (Aurangabad) και στο Pant Nagar (Uttarakhand). Κατά το οικονομικό έτος 2018-19 σημείωσε συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 4,61 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, που είναι ο υψηλότερος της εταιρείας παρά τις αρνητικές παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές συνθήκες. Η Bajaj είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας δίτροχων και τρίτροχων οχημάτων της Ινδίας, έχοντας εξάγει πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το 40% της παραγωγής της σε περισσότερες από 79 χώρες μέσω ενός τεράστιου δικτύου διεθνών διανομέων σε όλο τον κόσμο. Διαθέτει ιδιόκτητο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης με τεχνολογία αιχμής, που αναπτύσσει ενεργά νέα προϊόντα και τεχνολογίες που οδηγούν την ανάπτυξη της επιχείρησής της. Οι μάρκες μοτοσυκλέτας της (Pulsar και Boxer) είναι κορυφαίες σε πολλές χώρες του κόσμου. Με 15 εκατομμύρια οχήματα να εξάγονται σε περισσότερες από 79 χώρες, η Bajaj είναι πραγματικά “ο Αγαπημένος Ινδός του Κόσμου”. Είναι ο Νο1 εξαγωγέας μοτοσυκλέτας της Ινδίας με 2 από τις 3 μοτοσυκλέτες που πωλούνται διεθνώς να φέρουν σήμα Bajaj. Οι συνολικές πωλήσεις της έχουν φέρει στην Ινδία πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια ξένου συναλλάγματος την τελευταία δεκαετία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης