Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Royal Enfield γιόρτασε το 2021 τα 120 χρόνια από την ίδρυση της και πραγματοποίησε μια σειρά απόΤο Classic 350 είναι διαθέσιμο σε 7 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. γεγονότα για να τιμήσει την ιστορία της. Ένα από αυτά ήταν η αναβίωση ενός πολύ σημαντικού της μοντέλου, του Classic 350. Η καινούρια μοτοσικλέτα έχει τις ρίζες τις πίσω στο 1948 και το θρυλικό Model G2 από το οποίο πήρε έμπνευση η ινδική φίρμα να ξαναφέρει στο προσκήνιο την μεταπολεμικού στιλ μοτοσικλέτα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω στο 2008 η Royal Enfield έκανε την πρώτη προσπάθεια να αναβιώσει το μοντέλο παρουσιάζοντας την Classic 500. Εκείνο το μοντέλο γνώρισε απίστευτη επιτυχία καθώς μέσα σε 12 χρόνια κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια μοντέλα. Αυτό έδωσε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στην εταιρία να ασχοληθεί ξανά με το σημαντικό μοντέλο και πλέον είναι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο στη μορφή του Classic 350.

Αξεπέραστο στιλ για τις κλασικές μοτοσικλέτες της Enfield.

Τον Μάρτιο στην Ελλάδα με τιμή από 5.390€

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά, το μοντέλο ακολουθεί τη φιλοσοφία της μεταπολεμικής μοτοσικλέτας με έντονο τον αυθεντικό Το βάρος του Classic 350 είναι στα 195 κιλά και το ρεζερβουάρ έχε χωρητικότητα 13 λίτρα.βρετανικό χαρακτήρα της δεκαετίας του 1940. Ο κινητήρας του Classic 350 είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος αεροελαιόψυκτος των 349 κ.εκ. που χρησιμοποιήθηκε στο Meteor 350. Το μηχανικό σύνολο είναι προδιαγραφών Euro5 και αποδίδει 20 ίππους και 27Nm ροπής με έμφαση στη ροπάτη λειτουργία και την ομαλή απόδοση. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό πέντε σχέσεων, ενώ έχει τοποθετηθεί και άξονας εξισορρόπησης που εξαλείφει τους κραδασμούς του κινητήρα.

Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας είναι καινούριο προσφέροντας άνεση και κορυφαία ποιότητα κύλισης, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω και τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 300mm εμπρός και ένα δίσκο 270mm πίσω με ABS. Στον εξοπλισμό το Classic 350 διαθέτει αναλογικά όργανα με LCD οθόνη για περισσότερες πληροφορίες, θύρα φόρτισης USB και πολλούς διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Η τιμή του μοντέλου στην αρχική έκδοση είναι στα 5.390 ευρώ, ενώ αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2022.

Το βίντεο παρουσίασης του Classic 350.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος κινητήρας για το Royal Enfield Himalayan

Οι 120 επετειακές Royal Enfield πουλήθηκαν σε 2 λεπτά!

Το Himalayan της Royal Enfield είναι ο καρδιοκατακτητής των δύο τροχών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης