Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Kawasaki φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την κατασκευή του θρυλικού μοντέλου Z. Στο πλαίσιο αυτού Ένας από τους αναβάτες που οδήγησαν την Z1 900 ήταν ο Καναδός Yvon Duhamel.του ορόσημου, η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσιάζει την προσπάθεια της Kawasaki να πείσει τον κόσμο ότι η Z είναι η καλύτερη, ταχύτερη και πιο αξιόπιστη μοτοσικλέτα που φτιάχτηκε ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάρτιο του 1973 μια ειδική ομάδα μηχανικών της Kawasaki και της Yoshimura έφεραν στην πίστα Daytona International Speedway στις ΗΠΑ, τρεις Z1 900. Οι μοτοσικλέτες είχαν τον στάνταρ κινητήρα 903 κ.εκ. τετρακύλινδρο, αερόψυκτο, ο οποίος είχε απόδοση 81 ίππους και 54,2Nm και εκείνη την εποχή οι επιδόσεις τους ήταν κορυφαίες. Όλοι γνώριζαν ότι η μοτοσικλέτα της Kawasaki ήταν ταχύτατη, αλλά οι Ιάπωνες ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι και αξιόπιστη καθώς την λάνσαραν ως τουριστικό μοντέλο!

To Ζ1 900 του 1973!

Η Z1 900 πήρε μέρος στον 24ωρο αγώνα της Daytona και κατάφερε να γράψει ρεκόρ πίστας με 258Km/h, όπως και ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα και ρεκόρ στα 100 χιλιόμετρα. Συνολικά η μοτοσικλέτα έσπασε 52 παγκόσμια και αμερικανικά ρεκόρ ταχύτητας, αλλά εκείνο που έκανε τους ανθρώπους της Kawasaki περήφανους ήταν η ολοκλήρωση 4.232 χιλιομέτρων με μέση ωριαία ταχύτητα 175Km/h.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Kawasaki φέτος παρουσίασε μια ειδική έκδοση 50th Annirsary στα Z900RS και Z900 θέλοντας να τιμήσει το θρυλικό Z1 που ξεκίνησε μια από τις σημαντικότερες μοτοσικλετιστικές ιστορίες στον κόσμο.

Δείτε το ντοκιμαντέρ της Kawasaki.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσιάστηκαν τα νέα Kawasaki Z400 και Ninja 400

Έσκασε βόμβα: Η KSR Hellas αναλαμβάνει την Kawasaki στην Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης