Το Kymco AK550 κάνει στροφή προς τον τουρισμό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, 17:27
Το Kymco AK550 κάνει στροφή προς τον τουρισμό

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Kymco στην EICMA 2021 στο Μιλάνο παρουσίασε το ανανεωμένο της AK550 στην έκδοση. Το σπορ Εξελιγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα με έμφαση την ασφάλεια για το νέο AK550 ST.scooter της εταιρείας πλέον κάνει στροφή προς την άνεση και το ταξίδι με την Kymco να δίνει έμφαση στις τουριστικές δυνατότητες του μοντέλου. Η αλήθεια είναι ότι το κορυφαίο μοντέλο της Kymco χρειαζόταν μια γενναία ανανέωση καθώς από το 2016 δεν είχε αλλάξει μορφή.

Οι παρεμβάσεις της Kymco στο αισθητικό κομμάτι του scooter είναι εμφανής τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω. Η μάσκα έχει γίνει πιο αεροδυναμική για να διώχνει τον άνεμο μακριά από τον αναβάτη, ενώ η ζελατίνα πλέον είναι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη.

Η σέλα είναι καινούρια και προσφέρει καλύτερη στήριξη και άνεση στις μεγάλες αποστάσεις, ενώ έχει γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά τόσο στον ήχο του κινητήρα όσο και στις δονήσεις στις υψηλές ταχύτητες. Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 550 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 53,5 ίππους και 55,6Nm ροπής ακολουθώντας τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Το σύνολο συνοδεύεται από σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, επιλογές οδήγησης, σύστημα αυτόματης ρύθμισης της ταχύτητας και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί που κάνει την καθημερινότητα πολύ εύκολη.

Πιο άνετο, με καλύτερη προστασία και μεγαλύτερη ικανότητα στο ταξίδι το νέο AK550 ST.

Πρώτη φορά σε scooter σύστημα Cornering ABS

Ένα στοιχείο που διαθέτει το νέο AK550 και ουσιαστικά εισάγει στην κατηγορία είναι το ABS στροφής. Το σύστημα συνδεσιμότητας Noodoe είναι στον βασικό εξοπλισμό του AK550 ST.Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα πέδησης το οποίο προστατεύει το scooter ακόμα και όταν φρενάρει υπό κλίση και δεν επιτρέπει στους τροχούς να χάσουν την πρόσφυσή τους.

Στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις δεν έχουμε σημαντικές επεμβάσεις. Το κορυφαίο αλουμινένιο πλαίσιο προσφέρει εξαιρετική ισορροπία στο scooter, ενώ συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω οριζόντια τοποθετημένο. Τα φρένα είναι πανίσχυρα με δύο δίσκους εμπρός 270mm και δαγκάνες της Brembo, ενώ οι τροχοί είναι 15 ιντσών. Το βάρος του Kymco AK550 ST είναι στα 222 κιλά. Το ανανεωμένο maxi scooter αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στο 2022.

Το βίντεο παρουσίασης του νέου Kymco AK550 ST.

 

Ανανεωμένος πίνακας οργάνων με σύστημα συνδεσιμότητας και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφτασε το πρωτοποριακό Kymco DT X360 στην τιμή των 5.690€

Ένεση χρηστικότητας στο 300DS δίνει η Voge

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, 17:30