Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Aprilia πριν από μια εβδομάδα μας παρουσίασε την έκδοση Ultra Black του κορυφαίου της superbike Το Tuono V4 Ultra Black είναι αφιερωμένο στο RSV1000R του 2006.RSV4 Factory. Όπως ήταν λογικό δεν άργησε να έρθει και η συγκεκριμένη έκδοση στο κορυφαίο naked της ιταλικής φίρμας, το Tuono V4 Factory. Η έκδοση Ultra Black του Tuono είναι και εκείνο αφιερωμένο στο RSV1000R του 2006 έχοντας έντονο μαύρο χρωματισμό και χρυσές λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοναδική hypernaked της Aprilia έρχεται το 2022 με αυτόν τον μοναδικό χρωματισμό να γίνει ακόμα πιο δελεαστική. Η μοτοσικλέτα είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα έχοντας ένα χρυσό σημείο στα πτερύγια της ουράς. Χρυσό είναι το πιρούνι της Ohlins, ενώ το πλαίσιο και το ψαλίδι έχουν διατηρήσει το ασημί χρώμα του αλουμινίου.

Διαχρονικός χρωματισμός εμπνευσμένος από το RSV1000R του 2006.

Παρά το ότι ήδη διανύει τον 11o χρόνο ζωής του το Tuono παραμένει ανάμεσα στα κορυφαία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τεχνικό κομμάτι η μοτοσικλέτα δεν έχει αλλαγές αν και για το 2022 η Aprilia έχει βάλει ελαφρώς το Επόμενο βήμα είναι η RS660 Ultra Black.χεράκι της. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V4 των 1.077 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 175 ίππους και 121Nm ροπής και συνοδεύεται από ένα πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων της Aprilia. Οι αναρτήσεις είναι τς Ohlins με ημι-ενεργητική τεχνολογία, ενώ τα φρένα είναι της Brembo με τις κορυφαίες δαγκάνες M50 και δίσκους 330mm εμπρός.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο πλαίσιο το οποίο είναι επανασχεδιασμένο, ενώ το ψαλίδι είναι επίσης καινούριο με την γέφυρα προς τα κάτω, όπως την αγωνιστική μοτοσικλέτα RS-GP της Aprilia στο MotoGP. Η τιμή του Tuono V4 Factory είναι στα 20.090€, κάτι που σημαίνει ότι η ειδική έκδοση Ultra Black αναμένεται να είναι κοντά σε αυτήν την τιμή.

Βίντεο παρουσίασης του Tuono V4 Factory Ultra Black.

 

Από την έγχρωμη οθόνη TFT ελέγχεις όλα τα προηγμένα συστήματα της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαθέσιμο το νέο Aprilia SR GT 125 στα 3.990€

Η Aprilia επαναφέρει την Ultra Black έκδοση στο RSV4 Factory

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης