Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

H Honda παρουσίασε το νέο της πρωταγωνιστή στις χωμάτινες διαδρομές, το CRF450R. Το μοντέλο με το Η τιμή του CRF450R δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά θα είναι κοντά στις 9.500€οποίο η Honda πρωταγωνίστησε στα πρωταθλήματα Motocross και Supercross σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με αρκετές αναβαθμίσεις για τη νέα χρονιά έχοντας πλέον την εμπειρία από τους δύο τίτλους στο MXGP με τον Tim Gajser.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικό στοιχείο του νέου μοντέλου είναι η σχεδίαση του πλαισίου το οποίο είναι κατά 2 κιλά πιο ελαφρύ και πολύ πιο αιχμηρό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στις στροφές είναι πολύ πιο γρήγορο και σε συνδυασμό με το αλουμινένιο ψαλίδι διατηρεί μια απαράμιλλη σταθερότητα και ισορροπία που βοηθάει τον αναβάτη να κινηθεί πολύ γρήγορα.

Στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας βοήθησε πολύ ο πρωταθλητής MXGP Tim Gajser.

Και σύστημα εκκίνησης στα ηλεκτρονικά της CRF450R

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός τετράχρονος, μονοκύλινδρος των 449.7 κ.εκ. ο οποίος έχει αυξημένη απόδοση και Το ρεζερβουάρ καυσίμου των 6,3 λίτρων είναι από τιτάνιο!καλύτερο έλεγχο χάρη στη νέα ECU. Από τους αγώνες έρχεται και ο σχεδιασμός του συμπλέκτη ο οποίος είναι υδραυλικός με 8 δίσκους για αξιόπιστη και ταχύτατη χρήση του κιβωτίου ταχυτήτων.

Η νέα CRF450R διαθέτει και ηλεκτρικά βοηθήματα καθώς η Honda έχει τοποθετήσει σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Selectable Torque Control (HSTC) με τρεις επιλογές ρύθμισης και φυσικά πλήρη απενεργοποίηση. Στα ηλεκτρονικά επίσης βρίσκουμε σύστημα γρήγορης εκκίνησης και τρεις χαρτογραφήσεις (Standard, Smooth και Aggressive) απόδοσης. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 110,6 κιλά, ενώ οι αναρτήσεις είναι της Showa με 49mm ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός.

Το νέο πλαίσιο είναι πιο ελαφρύ και πιο ευκίνητο από ποτέ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι το Honda CB125F το απόλυτο commuter;

Μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί το Honda Transalp

Ο θρύλος του Honda RC30 θα ζήσει για πάντα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης