Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Husqvarna, Andrew Short, πήρε στο Μαρόκο την πρώτη του νίκη σε ράλι, έχοντας πίσω του τον Pablo Quantanilla.

Οι Short-Quantanilla έκαναν το 1-2 για την Husqvarna στο ράλι του Μαρόκου, μια επιτυχία που σημειώνεται για πρώτη φορά στα αγωνιστικά χρονικά της εταιρείας. Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συνέβη στο εν λόγω ράλι αποτελεί από μόνο του είδηση, καθώς πρόκειται για έναν από τους πλέον απαιτητικούς αγώνες του είδους, με τους αναβάτες να πρέπει να αντεπεξέλθουν σε προκλήσεις που μαθαίνουν λίγο πριν από την εκκίνηση κάθε ειδικής, όταν και τους δίνεται το αντίστοιχο road book!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκμεταλλευόμενος το προβάδισμά του από την αρχή, ο Andrew Short κράτησε σταθερό ρυθμό σε όλα τα τεχνικά κομμάτια, ενώ παράλληλα πίεζε για το άνοιγμα της διαφοράς του στα σημεία της διαδρομής που ένιωθε άνετα. Πολύ βασικό στοιχείο της νίκης του ήταν η σωστή πλοήγηση που τον έκανε να αποφύγει τα λάθη και τις παρεκκλίσεις από την πορεία του, κάτι που θα τον έκανε να χάσει πολύτιμο χρόνο. Μάλιστα, στο τελευταίο σκέλος του αγώνα δεν έλειψε και μια πτώση, ευτυχώς ανώδυνη η οποία δεν τραυμάτισε ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και το FR 450 Rally που οδηγούσε, έτσι ο θρίαμβος δεν άργησε να έρθει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο αφορά στον Pablo Quantanilla, αν και γυρίζει από πρόσφατο τραυματισμό, επέδειξε υποδειγματική συνοχή στον ρυθμό του, όπως άλλωστε έπραξε επιτυχώς και στο πρόσφατο Atacama Rally στη Χιλή. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε πως -αν μη τι άλλο- είναι σε φόρμα, με την 2η του θέση να τον πεισμώνει και για το ερχόμενο Dakar του 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης