Οδηγεί ο Γιάννης Πετρόχειλος

Τα τελευταία χρόνια η Benelli έχει μπει πολύ δυναμικά στον κόσμο των χρηστικών adventure Το νέο Benelli TRK 251 είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς: λευκό, μαύρο και γκρι.μοτοσικλετών, κυρίως με το TRK 502, το οποίο αγαπήθηκε και συνεχίζει να γίνεται αποδεκτό από το ελληνικό κοινό. Για το 2022 η φίρμα από το Pesaro αναβάθμισε και το μικρότερο αδερφάκι του μεγαλύτερου TRK παρουσιάζοντας ένα πιο ολοκληρωμένο, πιο ποιοτικό και ακόμα πιο χρηστικό TRK 251. Αυτή η κατηγορία των μοτοσικλετών άλλωστε έχει αποκτήσει ιδιαίτερα μεγάλο κοινό, καθώς έχουμε να κάνουμε με μοντέλα τα οποία είναι σε θέση να φέρουν άνετα εις πέρας όλες τις καθημερινές μετακινήσεις, διαθέτοντας αρκετά μεγάλες δυνατότητες και για άλλα πράγματα όπως μικρά ταξίδια και άνετες βόλτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ανανεωμένο TRK 251 ακολουθεί σχεδιαστικά τη δομή του μεγαλύτερου TRK 502 με έντονες γωνίες και αιχμηρές γραμμές ιδιαίτερα στο εμπρός μέρος. Το φωτιστικό σώμα εμπρός, το οποίο θυμίζει μάτια εντόμου, είναι τεχνολογίας LED και συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό ρύγχος και την προστατευτική ζελατίνα. Τα πλαϊνά πλαστικά δίνουν επιπλέον όγκο στης μοτοσικλέτα, ενώ το ρεζερβουάρ είναι εργονομικά τοποθετημένο παρότι είναι μεγάλο σε χωρητικότητα (18 λίτρα). Το σημείο της σέλας είναι λεπτό και χαμηλό, κάνοντας την πρόσβαση πολύ εύκολη για άνδρες και γυναίκες, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος για τον συνεπιβάτη και για χώρο αποσκευών όπως πλαϊνές βαλίτσες και Top Case.

Ιδιαίτερος σχεδιασμός σε πολύ μικρές διαστάσεις.

Άνετο και εύκολα προσβάσιμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που θα εκτιμήσει άμεσα ο αναβάτης του Benelli είναι η εύκολη πρόσβαση και η αίσθηση ότι Η βάση της πινακίδας στο πίσω μέρος βρίσκεται χαμηλά και εδράζεται στο ψαλίδι.γνωρίζεις τη μοτοσικλέτα αρκετό καιρό. Όσο περίπλοκη και ξεχωριστή είναι η σχεδίαση του TRK 251 τόσο γνώριμη και χρηστική γίνεται όταν ανέβεις στη σέλα. Όλα είναι στη θέση που περιμένεις να είναι (εκτός από τον διακόπτη χειρισμού της LCD οθόνης) και τα πόδια φτάνουν εύκολα κάτω, κάνοντας τις επιτόπιες μανούβρες πολύ απλές. Συνολικά η μοτοσικλέτα είναι πολύ ξεχωριστή στον σχεδιασμό της, αλλά πολύ προσβάσιμη όταν αρχίσεις να την οδηγείς.

Αρκετά καλός είναι και ο εξοπλισμός της μοτοσικλέτας με θύρα φόρτισης USB, η οποία είναι τοποθετημένη στο μπροστά μέρος του ρεζερβουάρ. Το ψηφιακό όργανο πληροφοριών είναι τεχνολογίας LCD και παρέχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο αναβάτης, τα φωτιστικά σώματα είναι LED, ενώ διαθέτουν και φώτα ημέρας DRL. Στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να βρει κανείς Top Case, προστατευτικά κάγκελα και πλαϊνές βαλίτσες.

Φωτιστικά σώματα LED με το βλέμμα της... μύγας!

Πολιτισμένος κινητήρας με 24,8 ίππους

Ο κινητήρας του TRK 251 είναι αναβαθμισμένος προκειμένου να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές ρύπων Κινητήρας ικανός να στείλει το ταχύμετρο πάνω από τα 150Km/h!Euro5. Το μονοκύλινδρο σύνολο των 249 κ.εκ. αποδίδει 25,8 ίππους στις 9.250 σ.α.λ. και 21,1Nm ροπής στις 8.000 σ.α.λ. Τον ψεκασμό έχει αναλάβει ηλεκτρονικός ψεκασμός 37mm, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Το πρώτο όμορφο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι από τον κινητήρα είναι ο ήχος του, ο οποίος είναι βαθύς και με σπορ χροιά.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό έρχεται όταν ανοίξεις το γκάζι και αρχίσεις να κινείσαι. Η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και το κοντό κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει δυναμικές επιταχύνσεις. Η απόδοση είναι γραμμική, ενώ η ροπή βοηθάει στο να κινείσαι ήρεμα με «μια ταχύτητα πάνω». Είναι ζωηρός χαμηλά και του αρέσει να ανεβαίνει στα ψηλότερα σκαλοπάτια του στροφόμετρου, παρότι εκεί εμφανίζονται κάποιοι κραδασμοί τους οποίους κυρίως αντιλαμβάνεσαι στα πόδια. Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα πολιτισμένο σύνολο με πολύ καλή διαχείριση καυσίμου και γεμάτη λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών.

Εύκολο, άνετο και ευέλικτο στο δρόμο.

Ιταλός στον δρόμο

Στον δρόμο το Benelli TRK 251 βγάζει τον καλύτερο εαυτό του με την εταιρεία να έχει επιλέξει ένα πολύ Στο ταξίδι το TRK 251 δεν θα πει «όχι», καθώς είναι ικανό να ταξιδέψει άνετα με 1110-130Km/h στον αυτοκινητόδρομο.ισορροπημένο πλαίσιο και προσεγμένες αναρτήσεις. Το πλαίσιο του TRK είναι ατσάλινο σωληνωτό και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ 60mm διαδρομής στο πίσω μέρος. Στον τομέα της πέδησης συναντάμε έναν δίσκο 280mm εμπρός με τετραπίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο 240mm πίσω τα οποία συνοδεύονται από ABS. Το σύστημα έχει αρκετή δύναμη για να ακινητοποιήσει αποτελεσματικά και εύκολα τα 176 κιλά της μοτοσικλέτας, ωστόσο απαιτεί αρκετή πίεση στη μανέτα για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αυτονομία πλησιάζει τα 450 χιλιόμετρα με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 18 λίτρων.Στο στήσιμο της Benelli έχει δώσει έμφαση στην άνεση και στην ευελιξία. Η μοτοσικλέτα είναι απίστευτα ευέλικτη μέσα στην πόλη και αλλάζει κατεύθυνση με τη σκέψη. Το εμπρός μέρος παρέχει πολύ καλή πρόσφυση, το ίδιο και το πίσω μέρος, με ικανοποιητική πληροφόρηση σε όλες τις συνθήκες. Το TRK εμπνέει μια αίσθηση εμπιστοσύνης στον αναβάτη, ο οποίος νιώθει ασφάλεια οδηγώντας ακόμα και σβέλτα μέσα στην πόλη. Η μοτοσικλέτα γίνεται ακόμα πιο απολαυστική όταν κινηθείς στα προάστια της πόλης -ή ακόμα πιο έξω- έχοντας σύμμαχο τη «γρήγορη» γεωμετρία του πλαισίου. Στις στροφές το Benelli είναι σταθερό και πρόθυμο να στρίψει με μεγάλες κλίσεις εκμεταλλευόμενο τα πολύ καλά ελαστικά της Metzeler και τους ελαφρούς τροχούς των 17 ιντσών. Συνολικά, το TRK είναι ένα ευχάριστο δίκυκλο που θα σε συνοδεύσει χωρίς να σε προβληματίσει τόσο στην καθημερινότητα της πόλης όσο και στις διασκεδαστικές βόλτες.

Διακριτικό τελικό εξάτμισης με υπέροχο ηχητικό αποτέλεσμα.

Τα καλύτερα παιδιά του Pesaro!

Το Benelli TRK 251 είναι μια άνετη, εύκολη και οικονομική μοτοσικλέτα που μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο Ακόμα και το κλειδί της μοτοσικλέτας έχει ιδιαίτερο στυλ!εύρος αναγκών του σύγχρονου αναβάτη. Δυνατό του σημείο είναι ο ξεχωριστός σχεδιασμός του με έντονη την ιταλική φινέτσα και η διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά, ενώ ο κινητήρας είναι αποτελεσματικός και πολύ οικονομικός. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μια πρακτική μοτοσικλέτα πολλαπλών χρήσεων την οποία σου αρέσει να οδηγείς καθημερινά. Προκαλεί στον αναβάτη αυτό το υπέροχο συναίσθημα του να θέλεις να την οδηγήσεις ακόμα και όταν είναι να πας στην επόμενη γωνία για ψώνια – σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και να ευχαριστιέσαι κάθε χιλιόμετρο. Εκεί στο Pesaro δεν έχουν ξεχάσει την τέχνη των δύο τροχών – άλλωστε είναι κάτι που κάνουν τα τελευταία 111 χρόνια!

ΤΙΜΗ: 4.400€
Όλα τα στοιχεία του Benelli TRK 251 ΕΔΩ.
Δίκτυο Συνεργατών Benelli

Βασικά Τεχνικά Χαρακτηριστικά.

LCD οθόνη πληροφοριών.

Αποτελεσματικά φρένα με δίσκο τύπου μαργαρίτα εμπρός.

Καθημερινή διασκέδαση στη σέλα του TRK 251.

Ενσωματωμένα φλας τεχνολογίας LED.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγαλώνει η γκάμα των Benelli στην κατηγορία των 125 κ.εκ.

Το πρώτο unboxing του Benelli Leoncino 800 Trail στην Ελλάδα

Αν ψάχνεις για leasing μοτοσικλέτας πας στη Motoway

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης