Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Φανταστείτε την προσπάθεια, τις ικανότητες και την αφοσίωση που απαιτείται προκειμένου ένας αναβάτης να Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ χρησιμοποιήθηκαν δύο Yamaha YZF-R1.σπάσει ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσικλέτα. Ωραία, τώρα φανταστείτε να το επιχειρήσετε με κλειστά τα μάτια, χωρίς να βλέπετε… είναι κάτι που απλά δεν το χωράει ο νους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όμως, η θέληση τελικά είναι κάτι που μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, ακόμα και αν είσαι τυφλός και προσπαθείς να σπάσεις το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσικλέτα. Αυτό ήταν το όνειρο του Ben Felten από την Αυστραλία ο οποίος έπειτα από ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα έχασε σταδιακά την όρασή του και πριν κλείσει τα 35 του χρόνια ήταν τυφλός.

Το 2018 το ρεκόρ είχε γίνει με μοτοσικλέτες της Kawasaki, για τα γυρίσματα όμως χρησιμοποιήθηκαν οι Yamaha R1!

Στο πλευρό του είχε έναν πρώην αναβάτη MotoGP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην αναβάτης αγώνων ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Ήθελε πολύ να οδηγήσει ξανά μοτοσικλέτα και Το φιλμ πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Μονάχου την Άνοιξη του 2021.μάλιστα να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στην Αυστραλία. Στην προσπάθειά του είχε σημαντικό ρόλο ο πρώην αναβάτης MotoGP, Kevin Magee ο οποίος τον καθοδήγησε και του χάρισε απλόχερα όλη την εμπειρία του προκειμένου να πετύχει το στόχο του.

Ο Felten με την ομάδα Blind Speed Kawasaki το 2018 κατάφεραν τελικά να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας τυφλού αναβάτη με μοτοσικλέτα σημειώνοντας ταχύτητα 266,716 Km/h. Το ρεκόρ σημειώθηκε στις αλυκές της λίμνης Gairdner στην Αυστραλία και όλη η προσπάθεια κινηματογραφήθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο Dark Rider. Το φιλμ είναι μια ωδή στη θέληση, στο να μην τα παρατάμε και φυσικά στην αλληλεγγύη φίλων και οικογένειας.

Το trailer του ντοκιμαντέρ για τον Ben Felten.

 

Βίντεο με τον αγώνα του 2018 στην Αυστραλία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι μοτοσικλέτες στη διάσημη ανάβαση Pikes Peak

Χρήστος Αγαπίδης: Συλλέκτης ρεκόρ

Έτοιμοι για νέο ρεκόρ ταχύτητας…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης