Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η επιστροφή του Marc Marquez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Ακόμα και ο Rossi καλωσόρισε τον Marquez πίσω στο MotoGPκόσμου των δύο τροχών. Ο Ισπανός, ο οποίος έμεινε σχεδόν 9 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης περνώντας από χίλια κύματα με το τραυματισμένο του χέρι, είναι έτοιμος να οδηγήσει ξανά τη μοτοσικλέτα του στην πίστα του Portimao.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντίπαλοί του τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά έχοντας όλοι έναν καλό λόγο να πούνε για τον αναβάτη της Repsol Honda. Μάλιστα κάποιοι ανάφεραν ότι πέρυσι, ακόμα και μια νίκη, δεν ήταν η ίδια καθώς έλειπε ο αναβάτης ο οποίος κυριάρχησε την τελευταία δεκαετία.

Δεν υπήρξε αναβάτης στα paddock που να μη χάρηκε με την επιστροφή του Marquez... ακόμα και ο Rossi!

Ας δούμε τι είχαν να πουν οι κορυφαίοι αντίπαλοί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Johann Zarco (Ducati): «Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που επιστρέφει. Κυρίως για τον ίδιο, διότι δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον αθλητή με τόση μεγάλη ενέργεια να κάθεται σπίτι. Επίσης, είναι και η αμφιβολία για το χέρι του, αν θα γίνει καλά. Όλοι οι φίλαθλοι είναι ικανοποιημένοι αλλά κυρίως ο ίδιος ο οποίος όπως είπε έχει φοβερή νευρικότητα – σαν να έχει πεταλούδες στο στομάχι του. Το πιο σημαντικό όμως είναι όταν αρχίσει να οδηγεί θα του φύγει η αμφιβολία ότι μπορεί να οδηγήσει ξανά».

Fabio Quartararo (Yamaha): «Είναι σίγουρα πολύ καλό για εκείνον καθώς έχει μείνει αρκετό καιρό εκτός αγώνων. Επίσης, για το πρωτάθλημα είναι καλό διότι όταν είσαι 8 φορές πρωταθλητής και λείπεις από το 2020 και το 2021 είναι περίεργο. Η επιστροφή του είναι εξαιρετική, το ίδιο και για τους θεατές».

Maverick Vinales (Yamaha): «Είναι σίγουρα υπέροχο που επιστρέφει. Ως αναβάτης μπορώ να φανταστώ ότι Όλοι οι αναβάτες πιστεύουν πως ο Marquez μπορεί να είναι στο βάθρο την Κυριακή στο Portimaoτο να μείνω εκτός μοτοσικλέτας για έναν χρόνο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Χαίρομαι για τον Marc διότι αυτή είναι η διασκέδαση στη ζωή μας, είναι ουσιαστικά η ζωή μας, να οδηγούμε τη μοτοσικλέτα μας. Και για εμάς του αναβάτες είναι σημαντικό να είμαστε όλοι εδώ καθώς μπορεί μέσα στην πίστα να είμαστε αντίπαλοι, αλλά έξω από αυτήν έχουμε καλές σχέσεις, ιδιαίτερα για τον Marc που είναι από τους πλέον σημαντικούς αναβάτες στο πρωτάθλημα».

Joan Mir (Suzuki): «Είναι υπέροχο που επιστρέφει ο Marc. Είναι το σημείο αναφοράς για όλους και έχουμε όλοι την ευκαιρία να μάθουμε από αυτόν. Θα δούμε πόσο ανταγωνιστικός θα είναι, αλλά το πρώτο βήμα είναι που βρίσκεται ξανά μαζί μας».

Miguel Oliveira (KTM): «Είμαι πολύ χαρούμενος κυρίως γιατί είναι φυσιολογικός άνθρωπος πάλι έπειτα από ένα τόσο σκληρή τραυματισμό. Επίσης, για το πρωτάθλημα είναι καλό γιατί πέρυσι, ακόμα και αν είχες καλά αποτελέσματα ήξερες ότι έλειπε ο σημαντικότερος αναβάτης της τελευταίας δεκαετίας. Έχουμε λοιπόν μεγαλύτερο κίνητρο τώρα που επιστρέφει».

Valentino Rossi (Yamaha): «Έχουμε όλοι υψηλές προσδοκίες από τον Marquez. Το επίπεδό του και η αυτοπεποίθηση με τη μοτοσικλέτα θα είναι το βασικό ζήτημα, αλλά μου φαίνεται πολύ καλά προετοιμασμένος».

Η επιστροφή του Marc στη δράση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Dovizioso δεν αποκλείει να αγωνιστεί ακόμα και φέτος με την Aprilia

MotoGP Πορτογαλία: Προβλέψεις για το GP στο Portimao

Ο Marc Marquez επιστρέφει στην Πορτογαλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης