Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι η Ελευθερία Πετρογιάννη.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Η φωτογράφιση έγινε μέσα στο συνεργείο BMW του Φαίδωνα Ευθυμίου όπου περιποιείται την BMW της η Ελευθερία.

Η καθηγήτρια Ρία Πετρογιάννη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Ελευθερία τη συνάντησα και τη γνώρισα στο συνεργείο μοτοσυκλετών BMW του Φαίδωνα Ευθυμίου. Καβάλα πάνω στην F650GS της μου έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή όχι γιατί ήταν μια γυναίκα που οδηγούσε ένα GS, αλλά για την σπίθα στα μάτια της όταν παρατηρούσε τις λεπτομέρειες της μοτοσυκλέτας της. Εκεί καταλαβαίνεις εύκολα πως πρόκειται για ένα τσακάλι με τα όλα του.

Από μικρή ηλικία η Ρία ασχολείται με τις μοτοσυκλέτες και είχε τη στήριξη της οικογένειάς της να γνωρίσειΗ Ρία έχει τέσσερα παιδιά και ήδη έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τις μοτοσυκλέτες. Δεν νομίζω να το αποφύγει… τον κόσμο των δύο τροχών. Πριν κάνει οικογένεια είχε μικρές σπορ μοτοσυκλέτες με τις οποίες σάρωνε την πόλη, μόλις ήρθαν όμως οι υποχρεώσεις της οικογένειας τότε παραμέρισε λίγο τα δίτροχα για τα πιο σημαντικά της ζωής. Πέρασαν όμως τα χρόνια και η Ρία επέτρεψε δριμύτερη στον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Μάλιστα το έκανε με βροντερό τρόπο καθώς εκπλήρωσε ένα όνειρο που είχε από μικρή, να πάρει δηλαδή μια on-off μοτοσυκλέτα και συγκεκριμένα την BMW F650GS.

Η Ρία, όπως την φωνάζουν οι φίλοι της, είναι Φιλόλογος στο 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε έχει το δύσκολο έργο να βάλει το δικό της λιθαράκι στη διαμόρφωση σωστών πολιτών στην μελλοντική μας κοινωνία. Αν αναλογιστώ την κουβέντα που κάναμε, τα λεγόμενα, το ήθος και τη στάση ζωής της Ελευθερίας, τότε με ασφάλεια μπορώ να πω ότι αυτά τα παιδιά είναι σε ασφαλή χέρια! Η Ελευθερία είναι ελεύθερο πνεύμα, καλά “ζυμωμένη” στο ζυμωτήριο της ζωής την οποία έχει βρει τον τρόπο να απολαμβάνει σε κάθε της χιλιόμετρο στη σέλα της BMW της. Αυτή είναι η έμπνευσή της προκειμένου να μπορέσει να δώσει στη νέα γενιά εκτός από γνώσεις, έναν καλό λόγο να ονειρεύονται!

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο40!

Ας δούμε τι έχει να μας πει η Ρία

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… Και είναι αυτή που έχω τώρα, η BMW F650GS. Η BMW Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να κάνει την πρώτη της εξόρμηση με την BMW στην Καλαμάτα.ήταν όνειρο από τα νιάτα μου. Όπως και το να οδηγήσω on-off, γιατί ως τώρα είχα σπορ μοτοσυκλέτες.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΗ καταπληκτική, μοναδική, συγκλονιστική διαδρομή… Αθήνα – Καλαμάτα. Όταν είναι το πρώτο ταξίδι με μοτοσυκλέτα μετά από 22 χρόνια και συνειδητοποιείς ότι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι…  Του Φαίδωνα Ευθυμίου στην Αγ. Γλυκερίας, στο Γαλάτσι. Ο Φαίδωνας, πάντα εξυπηρετικός, αξιόπιστος και γλυκύτατος και ο Νίκος, το αστέρι του συνεργείου, ο καλύτερος μάστορας μοτοσυκλέτας.

Πάντα είχε σπορ μοτοσυκλέτες, ενώ στη σέλα της Suzuki της.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι... Το HDP (Δικτυοπούλου Ζωή) Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο συνεργείο του Φαίδωνα Ευθυμίου…στη Ν. Φιλαδέλφεια. Οικονομικό, φιλικό, με γνώση και αξιοπιστία.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΤα Bridgestone.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΑίσθηση ελευθερίας και αντισυμβατικότητας. Έτσι, για να παραμυθιαζόμαστε λίγο!

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι Ελπίζω να μην το διαβάσουν τα παιδιά μου – ήταν όταν, 36 ώρες άυπνη, πήγα Ρέθυμνο- Χανιά και ύστερα έπρεπε να ξαναγυρίσω και κοιμόμουν στο τιμόνι. Ούτε ξέρω πώς έφτασα.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι...Να μην έχω ατύχημα με συνεπιβάτη κάποιο από τα παιδιά μου. Βλέπεις, τον ρόλο της μαμάς δεν τον αποβάλλεις εύκολα.

Η Ρία μου εξηγεί πως απέκτησε τελικά την BMW της.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΘα σας απογοητεύσω. Hyundai Trajet επταθέσιο. Με αυτό οργώσαμε όλη την Ελλάδα με τα 4 πιτσιρίκια μας. Μέχρι και τροχόσπιτο έγινε, όταν ανακαλύψαμε σε κάποια τριήμερη ότι είχαμε ξεχάσει τις μπανέλες της σκηνής.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναιΑρχικά, ομολογώ τους θαυμάζω, γιατί φοράνε πάντα κράνος, όχι σαν εμάς στα νιάτα μας. Θα μου πεις, αυτοί έμαθαν ποδήλατο φορώντας τη στολή του RoboCop! Θα έλεγα μόνο να εξασκηθούν στο να προβλέπουν την ηλιθιότητα που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε στο δρόμο, γιατί αυτοί θα την πληρώσουν.

Οι πολεμικές τέχνες και η γυμναστική είναι στην καθημερινότητά της.

Με την αγαπημένη της F650GS την οποία ποθούσε αρκετό καιρό.

Με τον πάντα χαμογελαστό Φαίδωνα Ευθυμίου τον οποίο θα γνωρίσουμε καλύτερα σε δεύτερη φάση.

Παλιότερα με μια Yamaha Virago σε διακοπές.

Η φωτογράφιση έγινε στο κατάστημα του Φαίδωνα Ευθυμίου το οποίο θα βρείτε ΕΔΩ ή στη σελίδα Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Γεωργιάδης “Ο Advenduristas”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Αλεξάνδρα Ρούνη “Η πληροφορικάριος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Ηλίας Κωτσιόπουλος “Ο Κινηματογραφιστής”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης