Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Λεωνίδας Παπαδημητρίου!αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Λάτρης του βουνού αλλά και της θάλασσας ο Λεωνίδας, εδώ με την... εντουροπαρέα του.

Ο δικός μας πλοηγός Λεωνίδας Παπαδημητρίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Λεωνίδα Παπαδημητρίου τον γνώρισα με τον γνωστό τρόπο “φίλος ενός άλλου φίλου, που είχε έναν γνωστό κλπ” έχοντας όμως ως κοινή συνισταμένη τη μοτοσικλέτα. Ο Λεωνίδας είναι άνθρωπος της δράσης, έχει ταξιδέψει και έχουν δει πολλά τα μάτια του στην άσφαλτο, στο χώμα και τη… θάλασσα. Ο μεγάλος του έρωτας είναι το enduro το οποίο απολαμβάνει με την παρέα του, αλλά είναι λάτρης και της θάλασσας. Όταν συναντηθήκαμε μου έκανε εντύπωση πως η πρώτη ιστορία που μου είπε είχε να κάνει με τα ταξίδια του στη θάλασσα, κάτι που με παραξένεψε αρχικά, αλλά αντιλήφθηκα γρήγορα πως ο Λεωνίδας μιλάει με το ίδιο πάθος για όλες τις περιπέτειες του.

Το 58χρονο τσακάλι αυτής της εβδομάδας εργάζεται εδώ και κάποια χρόνια στο GSTraveler, μια εταιρεία η Τολμώ να πω ότι η δουλειά του είναι ζηλευτή στο GSTravelerοποία ενοικιάζει μοτοσικλέτες, αλλά οργανώνει και ταξίδια σε όλη την Ελλάδα. Οι μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούν είναι της BMW, εξόν και το όνομα GSTraveler και προσελκύει Έλληνες αλλά κυρίως ξένους ταξιδιώτες οι οποίοι θέλουν να ανακαλύψουν τη χώρα μας πάνω σε δύο τροχούς. Τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις αράδες ο Λεωνίδας θα βρίσκεται στην Κρήτη ως πλοηγός μιας ομάδας τουριστών και θα τους ξεναγεί στις ομορφιές του ελληνικού νησιού.

Ο Λεωνίδας έχει την αύρα ενός ήρεμου ανθρώπου ο οποίος έχει βρει το νόημα της ζωής. Δε σταματάει να ταξιδεύει, να κάνει enduro και να βγαίνει στη θάλασσα, κάτι που του δίνει δύναμη και ενέργεια. Σου δίνει την εντύπωση πως έχει βρει τη δική του “ελευθερία” και την εκφράζει πάνω στους 2 τροχούς και μέσα από τη δουλειά του. Τυχεροί εκείνοι που ανεβαίνουν στο βουνό με τον Κο Παπαδημητρίου και εκτός από το enduro απολαμβάνουν την παρέα ενός καθαρού, κομψού ανθρώπου.

Ταυτότητα τσακαλιού Νο15...

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Λεωνίδας

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… H Yamaha XT600 του 1984. Έχουμε περάσει πολλά χρόνια μαζί με αμέτρητα, αξέχαστα, χιλιόμετρα.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… Αδιαμφισβήτητα η Enduromania 2016. Εκπληκτική εμπειρία στα απίστευτα βουνά της Καστανιάς στην Καλαμπάκα. Όμορφες διαδρομές, απίθανη φυσική ομορφιά!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… Το Paddock 512 του Χάρη Αλεξίου για Ηusqvarna – KTM – Ducati. Επίσης, η BMW Παναγιωτόπουλος για εγγυημένη εξυπηρέτηση από το έμπειρο προσωπικό.   

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… Με διαφορά ο Ερρίκος Καρρέρ στην Καλλιρρόης. Εξαιρετική εξυπηρέτηση και στο κατάσταση Drakos Engineering επίσης στην Καλλιρρόης.

Μπορεί να μην είχαμε πολύ χρόνο, αλλά η κουβέντα μας ξύπνησε πολλές θύμισες...

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… Δύσκολη ερώτηση γιατί έχει να κάνει με τη χρήση που κάνεις. Θα έλεγα όμως ότι εμπιστεύομαι περισσότερο τα Michelin.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… Απόδραση και εγκεφαλικό “reset”. Γεμίζεις μπαταρίες και ανανεώνεις την ηρεμία σου.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… Με μοτοσικλέτα οι τρέλες ήταν πολλές, όπως ταξίδι στο εξωτερικό δικάβαλος με Kawasaki GPZ. Αλλά η πιο μεγάλη τρέλα ήταν ταξίδι με το φουσκωτό σε απαγορευμένα σημεία…

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι… Θα σας φανεί περίεργο αλλά ο φόβος μου είναι να μου την κλέψουν!

Η θάλασσα είναι ένα από τα πάθη του Λεωνίδα.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… Με διαφορά Porsche 911 και… keep dreaming.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… Κράνος, πάντα κράνος. Επίσης, επιθετικά αμυντική οδήγηση για να προλαμβάνεις όσα περισσότερα μπορείς.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας στα βουνά για enduro και καλό φαγητό.

Χιόνι, χαλάζι και καύσωνας δεν τον πτοούν.

Πλοηγός σε κάποιο ταξίδι του GSTraveler στη σέλα ενός R1250GS.

Αυτό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Παναγιώτης Καραχάλιος «Ο κόουτς»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Μιχάλης Γεωργιάδης «Ο ποδηλάτης»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Βαγγέλης Τσίντζας «Ο ρομαντικός»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης