Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Ανέστης Πανταζής.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Στα 48 του χρόνια είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για το επόμενο ταξίδι!

Ο “επιχειρηματίας” Ανέστης Πανταζής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πίσω στο 2016 τρεις φίλοι από τη Θεσσαλονίκη τη βοήθεια του Ομίλου Σαρακάκη Το ταξίδι στο Nordkapp ήταν ιδέα του Νικόλα Μουστάκα και μαζί με τον Ανέστη παρέα τους είχαν τον Στέφανο Καράμπαμπα.πραγματοποίησαν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο Βόρειο Ακρωτήρι στη Νορβηγία. Από αυτό το ταξίδι δημιουργήθηκε το Honda Road Trips και μια ταινία η οποία εξιστορούσε τις περιπέτειες των αναβατών την οποία είχα παρακολουθήσει με δέος εκείνη την εποχή.

Ανάμεσα σε αυτούς τους αναβάτες ήταν ο Ανέστης Πανταζής, ένα τσακάλι από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος από μικρός είχε αγάπη για τις μοτοσικλέτες. Με παπιά και scooter σε μικρή ηλικία έκανε της βόλτες του στις γειτονιές της συμπρωτεύουσας, ενώ μόλις έφτασε σε ηλικία ανεξαρτησίας κατάφερε να πάρει την πρώτη του μεγάλη μοτοσικλέτα, μια Suzuki Intruder 750. Το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό δεν άργησε να έρθει και έγινε με την αγαπημένη του Suzuki. Κάπου εκεί κόλλησε το… μικρόβιο των μεγάλων αποστάσεων.

Η παρέα είναι το άλφα και το ωμέγα σε ένα ταξίδι!

Το 2016 έπεσε στο τραπέζι η ιδέα για το ταξίδι στο Nordkapp και ο Ανέστης δεν είπε όχι στον καλό του φίλοΗ πιο επικίνδυνη στιγμή του ταξιδιού στη Νορβηγία ήταν όταν παραλίγο να τρακάρει με έναν… τάρανδο! Νικόλα Μουστάκα ο οποίος είχε καταστρώσει στο μυαλό του το αρχικό σχέδιο. Η Honda αγκάλιασε το project και με τα Africa Twin ξεκίνησαν για το μοναδικό αυτό ταξίδι. Κοιτάζοντας προς το παρελθόν ο Ανέστης μου εκμυστηρεύτηκε πως παρότι ήταν σκληρό και δύσκολο το ταξίδι θα το επαναλάμβανε ανά πάσα στιγμή, αρκεί να είχε την κατάλληλη παρέα.

Με το BMW R1200GS του έχει σαρώσει την Ελλάδα, ενώ έχει βγει αρκετές φορές ακόμα στο εξωτερικό, κυρίως στα Βαλκάνια τα οποία θεωρεί τον καλύτερο προορισμό για να κάνει κάποιος το παρθενικό του ταξίδι. Πλέον έχουν μειωθεί οι ευκαιρίες για πολλά χιλιόμετρα, ωστόσο η λαχτάρα δεν έχει φύγει. Ευγενικός και χαμογελαστός, ο Ανέστης με καλωσόρισε θερμά στη Θεσσαλονίκη και με “γέμισε” με εικόνες από τις αμέτρητες περιπέτειες του με τη μοτοσικλέτα του. Ελπίζω το αεικίνητο αυτό Τσακάλι να σχεδιάζει ήδη το επόμενό του ταξίδι για να συναντήσει ξανά φίλους σε όλες τις χώρες που έχει επισκεφτεί. Keep riding Ανέστη!

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο44.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Ανέστης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΜε σιγουριά αυτή που έχω τα τελευταία 9 χρόνια, BMW Το Φθινόπωρο που μας πέρασε έκανε το γύρο της Πελοποννήσου!R1200GS.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΣτη Ρουμανία στο Τρανσφαγκαρασάν με τις ατελείωτες φουρκέτες.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΣτο Motorsport στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης με τον απίθανο Κυριάκο.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΤο Motomarket. Ότι χρειαζόμουν πάντα το έβρισκα και με την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Στην όμορφη Θεσσαλονίκη, δίπλα στη ΔΕΘ.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι... Τα τελευταία χρόνια φοράω Metzeler και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΗ ψυχοθεραπεία μου. Ο καλύτερος τρόπος να γεμίζω τις μπαταρίες μου!

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΗ συμμετοχή μου στο Honda Road Trip Nordkapp the movie το 2016. Ένα ταξίδι 11.000 χιλιομέτρων, 22 ημερών που περιελάμβανε 17 χώρες.

Με την BMW του έχει "οργώσει" την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το τέλος του ταξιδιού πάντα έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση!

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΗ απροσεξία των άλλων οδηγών.

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΤο SL της Mercedes.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναιΝα φοράνε πάντα το κράνος τους και να είναι δεμένο.

Η ταινία του Honda Road Trips στο Nordkapp.

 

Η γλυκιά στιγμή της επίτευξης του στόχου.

Κάπου στη Ρουμανία με φίλους!

Αγαπημένος τόπος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Βασίλης Χρυσανθακόπουλος “Ο μπαλαδόρος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Φαίδωνας Ευθυμίου “Ο Μποξεράκιας”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννος Μαυρομματάκης “Ο Flat Tracker”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης