Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Θανάσης Ζαχαριάδηςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Μέλος του Scooter Club Hellas και λάτρης του Scooter Rally Αντοχής!

Ο “Τρελός” Θανάσης Ζαχαριάδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Θανάση Ζαχαριάδη τον γνώρισα μέσα από το Scooter Rally Αντοχής, την εκδήλωση του Scooter Club Hellas που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2015. Ο Θανάσης έχει μεγαλώσει στο Μεταξουργείο έχοντας ρίζες από την Καβάλα και εκείνο που μισεί περισσότερο στον κόσμο είναι η μιζέρια. Χαμογελαστός και με πολλά κιλά… τρέλας, ο Θανάσης με το μικρό του scooter Piaggio έχει κάνει πράγματα που πολλοί με BMW GS θα ζήλευαν. Η αγαπημένη του ιστορία είναι το ταξίδι Αθήνα – Βουλγαρία με το “superbike” Fly 150 χωρίς σταματημό!

Καταλαβαίνεις τη ζωντάνια του Θανάση όταν ξεκινάει να σου αφηγείται σπαρταριστές ιστορίες της ζωής του με Στα 199.330Km το Fly 150 του έπιασε φωτιά και κάηκε συθέμελα.τέτοιο πάθος που σε παρασέρνει. Από όποιον τομέα έχει περάσει έχει και μια τρελή ιστορία να σου περιγράψει, όπως την ThanasisLand όταν είχε επιχείρηση τουρισμού στην Κρήτη ή τις φάρσες κατά τη διάρκεια των Scooter Rally με τα σφηνάκια Paraflu (!). Όλα αυτά όμως πηγάζουν από τη δίψα αυτού του τσακαλιού για ζωή την οποία ρουφάει μέχρι την τελευταία σταγόνα της.

Ο Θανάσης διατηρεί επιχείρηση με σχολικά έπιπλα (Marantoni) στην Αθήνα με τη βοήθεια των δύο γιων του οι οποίοι είναι πολύ τυχεροί που έχουν στο πλευρό τους έναν τέτοιο άνθρωπο, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους. Δε σας κρύβω ότι φεύγοντας από το ραντεβού μου με τον Θανάση αισθάνθηκα περισσότερο αισιόδοξος και ευτυχισμένος καθώς με παράσυρε ο χείμαρρος – Marantoni.

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο18!

Ας δούμε τι μας είπε ο Θανάσης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… Yamaha Τ50. Όταν λέμε πήγαινε παντού, εννοούμε Αιώνιος έφηβος με πάθος και πολύ χιούμορπαντού! Τώρα έχω ένα Aprilia Scarabeo 200.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… Από Αθήνα Βουλγαρία με Piaggio Fly 150 και κάνιστρο με 26 λίτρα βενζίνη. Όποτε έμενε στον δρόμο το γέμιζα και συνέχιζα.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… Η Piaggio Λυμπερόπουλος στην Αγία Παρασκευή (special thanks to Γιώργος Ευσταθιάδης).

Τα περίφημα σφηνάκια με Paraflu! Το μπουκάλι είχε μέσα λικέρ μέντας...

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… Μοτοκίνηση στο Χαλάνδρι. Παπανικολή 144 θα βρεις ότι ψάχνεις.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… Το ένα και μοναδικό για μένα Michelin City Grip.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… Ελευθερία και τρέλα.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… Η διαδρομή από Αθήνα στη Βουλγαρία με ένα Fly 150. Στα σύνορα οι αστυνομικοί δε με πίστευαν όταν τους είπα ότι έρχομαι από Αθήνα.

Έκλαψα (από τα γέλια) όταν μου περιέγραφε τις φάρσες στη διάρκεια του Scooter Rally

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι… Μην από τη χρήση που της κάνω αυτοκτονήσει μόνη της. Όπως και το Piaggio που είχα, πήρε φωτιά μετά από 199.330 χιλιόμετρα

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… Δεν έχω αυτοκίνητο!

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… Όσο πάτε με τα δύο πάτε καλά, αν αλλάξει το νούμερο να ανησυχείτε και να φοβάστε.

Κάπως έτσι εμφανίστηκαν στον τερματισμό του Scooter Rally στη Θεσσαλονίκη!

Τρομερό χιούμορ και πάθος για ζωή από τον Θανάση Ζαχαριάδη.

Στην επιχείρησή του στην Κρήτη είχε στήσει το δικό του… πάρτι!

Περίπου 330 χιλιόμετρα αργότερα το Fly του έπιασε φωτιά στην Αττική Οδό και κάηκε ολοσχερώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Στέφανος Θεοχάρης “Ο Φυσικός”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Μάνος Σφακιανάκης «Ο Σοφός»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννης Κατσαμπίρης «Η ήρεμη δύναμη»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης