Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έπειτα από αμέτρητες εικόνες, πολλά teaser βίντεο, σειρά επεισοδίων, ακόμα και ταξιδιωτικό στην Ισλανδία, Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Pirelli Scorpion Rally STR.η Husqvarna παρουσίασε επιτέλους το πολυσυζητημένο της Norden 901. Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια της Husqvarna να κατασκευάσει μεγάλη adventure μοτοσικλέτα και μάλιστα με δικύλινδρο κινητήρα, κάτι που έχει συμβεί σε σπάνιες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπως το Nuda 900.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Norden δεν μπορεί να σε ξεγελάσει για την ταυτότητά του. Είναι ένα καθαρόαιμο adventure μοντέλο το οποίο μόνο που το βλέπεις σε “σπρώχνει” για περιπέτειες, εξερευνήσεις και ταξίδια στα πιο απομακρυσμένα και δύσβατα σημεία του πλανήτη. Στο DNA του είναι κρυμμένος ο θρυλικός αγώνας του Ράλι Dakar καθώς το Husqvarna υπόσχεται μοναδικά ταξίδια και αμέτρητα χιλιόμετρα σε κάθε τερέν.

Εξαιρετικά ικανό στο χώμα το νέο Norden 901, δε θα σταματάει πουθενά!

Κινητήρας, πλαίσιο, αναρτήσεις από KTM

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καρδιά του Norden 901 “χτυπάει” ο γνωστός δικύλινδρος σειρά κινητήρας των 899 κ.εκ. του KTM Εντυπωσιακό είναι το βάρος της μοτοσικλέτας στα 204 κιλά με το ρεζερβουάρ να έχει χωρητικότητα 19 λίτρα.890 Adventure. Το Euro5 σύνολο έχει απόδοση 105 ίππους και 100Nm ροπής, συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ είναι εξοπλισμένο με αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα. Ο αναβάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις χαρτογραφήσεις χάρη στο ηλεκτρονικό γκάζι Ride-By-Wire, ενώ υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό και επιλογή Explore στην οποία ο αναβάτης παραμετροποιεί όπως θέλει το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, το ABS και άλλα.

Στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε σύστημα quickshifter (Easy Shift) για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων και μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση για καλύτερο έλεγχο του πίσω τροχού. Το πλαίσιο έρχεται αυτούσιο από το 890 Adventure, το ίδιο και οι αναρτήσεις της WP Apex με ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός και μονό αμορτισέρ διαδρομής 215mm πίσω (πλήρως ρυθμιζόμενα). Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, ενώ τα φρένα είναι της J.Juan με δύο δίσκους 320mm εμπρός και έναν δίσκο 260mm πίσω.

Το νέο Husqvarna Norden 901 θα είναι διαθέσιμο πριν το τέλος του 2021, ενώ η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Το βίντεο παρουσίασης του Norden 901.

 

Στην πατρίδα του...

ΜΙκρή ζελατίνα προστασίας και οθόνη TFT με πλούσιες πληροφορίες και δυνατότητα συνδεσιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δεύτερο βίντεο της Husqvarna με το Norden 901 στην Ισλανδία

Πρώτες εικόνες των ηλεκτρικών Husqvarna στην ΙΑΑ του Μονάχου

Το 2ο και 3ο επεισόδιο της Husqvarna για το Norden 901

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης