Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το 2021 ήταν η χρονιά της Yamaha στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μοτοσυκλέτας. Το ιαπωνικό εργοστάσιο Το 2021 η Yamaha γιόρτασε τα 60 χρόνια συμμετοχής στα Grand Prix.έκανε τρομερές εμφανίσεις τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα κερδίζοντας με τις αγωνιστικές τις μοτοσυκλέτες και τους κορυφαίους αναβάτες της. Μάλιστα, η Yamaha τοποθέτησε τις νικήτριες μοτοσυκλέτες της στην έκθεση EICMA 2021 στο Μιλάνο με το κοινό να απολαμβάνει τις “πρωταθλήτριες” από κοντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP την αγωνιστική YZR-M1 έφερε στην κορυφή ο Γάλλος Fabio Quartararo, ενώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike ο Τούρκος Toprak Razgatlioglu κέρδισε τον τίτλο με την αγωνιστική YZF-R1. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport νικητής ήταν ο Dominique Aegerter με την YZF-R6, ενώ στην MX2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ο Renaux κέρδισε το πρωτάθλημα. Τέλος, νικητής στο πρωτάθλημα Supercross SX25 ήταν ο Cooper.

Η νικήτρια superbike YZF-R1 του Toprak Razgatlioglu.

Ασταμάτητη στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτυχία της Yamaha δεν ήρθε μόνο όμως σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και στα τοπικά πρωταθλήματα Η Yamaha στο πλευρό και των Ελλήνων αθλητών.είχε πρωτιές. Στην Αμερική για παράδειγμα η YZF-R1 κατάκτησε τον τίτλο με αναβάτη τον Jake Gagne, ενώ τίτλοι ήρθαν τόσο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike όσο και στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Superbike. Στους χωμάτινους αγώνες είχαμε πολλές επιτυχίες χάρη στο εκπληκτικό YZ450F.

Η Μοτοδυναμική είναι πάντα στο πλευρό των αθλητών στο χώρο των αγώνων ενισχύοντας τις προσπάθειές τους. Στόχος είναι η ευγενής άμιλλα, ο θεμιτός συναγωνισμός και το αθλητικό ιδεώδες, υποστηρίζοντας τους αναβάτες στον δρόμο προς τα Ελληνικά και τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Βίντεο με την επετειακή M1 MotoGP για τα 60 χρόνια στα Grand Prix.

 

Και στο χώμα η Yamaha διέπρεψε το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αυτοκίνητο αγόρασε ο Fabio Quartararo;

Προλαβαίνεις μία από τις 21 “πρωταθλήτριες” Yamaha R1;

Αποστολή EICMA 2021: Η μοτοσυκλέτα της 1ης ημέρας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης