Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Κάθε χρόνο οι επισκέπτες της EICMA στο Μιλάνο έχει καθιερωθεί να ψηφίζουν την ομορφότερη Με το Mandello V100 η Moto Guzzi περνάει σε μια νέα εποχή premium μοτοσυκλετών με καινοτομίες και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό.μοτοσυκλέτα της έκθεσης. Συνήθως αυτή η μοτοσυκλέτα είναι ιταλική και το 2021 η παράδοση δεν έσπασε καθώς οι φίλοι των δύο τροχών έδωσαν το βραβείο του πιο όμορφου μοντέλου στην MV Agusta Superveloce Ago.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια όμως είναι ότι ένα άλλο μοντέλο ήταν εκείνο που κέρδισε το ενδιαφέρον όλων, ίσως όχι τόσο για την ομορφιά του, αλλά περισσότερο για τη σημασία που έχει για τον κόσμο των δύο τροχών. Στο περίπτερο του Piaggio Group στην EICMA το κεντρικό μοντέλο που παρουσιάστηκε ήταν το Moto Guzzi Mandello V100. Πρόκειται για ένα σύγχρονο sport touring μοντέλο το οποίο τοποθετεί την εταιρεία στην επόμενη φάση του design και της τεχνολογίας της ξεφεύγοντας πολύ από αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Τα ενεργητικά αεροδυναμικά πτερύγια της V100.

Αναρτήσεις της Ohlins και πλούσια ηλεκτρονικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Mandello V100 είναι εξοπλισμένο με έναν V90 κινητήρα 1.042 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και Η Mandello είναι εξοπλισμένη με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins.105Nm ροπής. Η καινοτομία εδώ είναι ότι το μηχανικό σύνολο είναι υδρόψυκτο, κάτι που ξεφεύγει από τα παραδοσιακά αερόψυκτα σύνολα που μας είχε συνηθίσει η Moto Guzzi. Το Mandello V100 διαθέτει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ενός σύγχρονου, premium μοντέλου, όπως ρυθμιζόμενο traction control, σύστημα ελέγχου της σούζας, ABS στροφής, σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων και επιλογές οδήγησης.

Το highlight παρόλα αυτά της μοτοσικλέτας είναι το νέο αεροδυναμικό πακέτο με ενεργητικά πτερύγια. Για πρώτη φορά η Moto Guzzi τοποθετεί αυτό το απλό σύστημα το οποίο αποτελείται από δύο πτερύγια στο πάνω μέρος του φέρινγκ. Ανάλογα με την ταχύτητα που κινείται η μοτοσυκλέτα, τα πτερύγια ανοίγουν προκειμένου αφενός να προστατεύσουν τον αναβάτη και αφετέρου να δημιουργήσουν κάθετη δύναμη η οποία θα βοηθήσει στη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας. Η Moto Guzzi φέρνει το μέλλον πιο κοντά με το νέο Mandello V100 το οποίο θα κοιτάζουμε σε 30 χρόνια και θα λέμε “κοίτα, από πότε η Ιταλοί της Guzzi είχαν βάλει σε μοντέλο τους ενεργητικά αεροδυναμικά βοηθήματα”.

Βίντεο με τα χαρακτηριστικά του νέου Moto Guzzi V100 Mandello.

 

Εξαιρετική προστασία και άνεση για τον αναβάτη.

Πανέμορφο ψαλίδι με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Moto Guzzi δουλεύει πάνω στη νέα γενιά V7

Παρουσιάστηκε η εντυπωσιακή Moto Guzzi V100 Mandello

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης