του Νίκου Βιτσιλάκη

“Ηλεκτρικό” Nuda: Νίκος Τσαμάνδουρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας μετά τον άλλο οι μεγάλοι κατασκευαστές “υποκύπτουν” στην ιδέα της ηλεκτροκίνησης, απλά και μόνο γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Το μέλλον επιβάλλει κινητήρες με μηδενική ρύπανση και οι πωλήσεις πρέπει να συνεχιστούν αμείωτες..

Αυτή τη φορά τα νέα μας έρχονται από τη μακρινή Ινδία και αφορούν στην απόφαση της Suzuki να κατασκευάσει αποκλειστικά -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- για την αγορά της τεράστιας αυτής χώρας μια μικρή μοτοσυκλέτα και ένα τρίτροχο scooter, αμφότερα με ηλκτροκινητήρες. Τα λόγια είναι επίσημα και προέρχονται από τα χείλη του Koichiro Hirao, υπεύθυνου της Suzuki για την εν λόγω χώρα. Ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Suzuki Gixxer 250SF (δείτε εδώ), που έγινε στην πόλη Ahmedabad στις 11 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλυτα λογική και αναμενόμενη απόφαση, καθώς το Υπουργείο Μεταφορών της ασιατικής χώρας έχει δηλώσει ήδη πως πρόθεσή του είναι όλα τα δίτροχα και τρίτροχα μοντέλα με κινητήρα κάτω των 150 κ.εκ. να αντικατασταθουν με αντίστοιχα ηλεκτρικά μεταξύ του 2023 και του 2025. Τα σχέδια της Suzuki βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε σπαργανική μορφή, όπερ σημαίνει πως κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα παρουσιάσουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ποντάρουν σε μοτοσυκλέτα μικρού μεγέθους και το ακόμα πιο σίγουρο ότι θα δώσουν τα ρέστα τους σε κάτι με τρεις τροχούς, καθώς η αγορά αντίστοιχων μοντέλων -στην Ινδία πάντα- βρίσκεται στο φόρτε της.

“Το πλάνο μας είναι υπό ανάπτυξη” δήλωσε ο Devashish Handa, αντιπρόεδρος της Suzuki India. “Το πρότζεκτ έχει ξεκινήσει, δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα το υλοποιήσουμε στην Ινδική αγορά γιατί αυτό που έχει δηλώσει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση είναι μόνο την πρόθεσή της. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και μέχρι να γίνει αυτό αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν κατασκευαστή να προχωρήσει στην πράξη. Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που πρέπει να εξεταστούν, αλλά σίγουρα συμβαίνει θεμελιώδες έργο”.

Περνώντας τώρα στις φημολογίες, αυτές μιλούν για ένα μοτοσυκλετάκι βασισμένο στο Gixxer, που με τη σειρά του θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα και να διατεθεί και σε άλλες αγορές του πλανήτη. Όλα αυτά όμως είναι εικασίες και μένει το πλήρωμα του χρόνου να βγάλει στην επιφάνεια όλη την αλήθεια. Να ξέρετε πάντως πως στο παρελθόν η φίρμα από το Hamamatsu έχει πειραματιστεί δεόντως με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες (Nuda, Extrigger, G-Stryder 01), όπως επίσης και με ..υδρογονοκίνητες προτάσεις (Crosscage, Burgman). Οπότε, αναμένουμε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον από τους Ιάπωνες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης