του Νίκου Βιτσιλάκη

Τώρα ναι, με το τέταρτο κατά σειρά teaser video που ανέβασε η Suzuki μας αποκαλύπτει, έστω και φευγαλέα, το νέο της σπαθί σε μορφή μοτοσυκλέτας. Και είναι αλήθεια ότι σχεδιαστικά μας ταξιδεύει πίσω στο 1981, όταν και η φίρμα από το Χαμαμάτσου είχε παρουσιάσει το πρώτο Katana GSX 1100, ένα μοντέλο σταθμός για την ιαπωνική εταιρία, που έμεινε στην παραγωγή για 25 ολόκληρα χρόνια και σε διάφορες εκδόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μπορούμε να δούμε στο video, η μοτοσυκλέτα είναι ουσιαστικά ένα GSX-S 1000 του σήμερα, το οποίο όμως έχει δεχθεί τις κατάλληλες επεμβάσεις προκειμένου να αναβιώσει το ιστορικό μοντέλο όσο πιο πιστά γίνεται. Η Suzuki μας είχε προϊδεάσει με το πρωτότυπο Katana 3.0 του 2017 (δείτε φωτο), που σχεδιάστηκε από ιταλικό οίκο (Rodolfo Frascoli) σε πλήρη αντίθεση με το μοντέλο του 1981, στο οποίο είχε βάλει την πένα του ο αντίστοιχος ..γερμανικός (Hans Muth)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπομονή μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, όταν και το νέο Katana θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην έκθεση της Κολωνίας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το στοίχημα της Suzuki με το παρελθόν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης