του Νίκου Βιτσιλάκη

Ο «πόλεμος» των μεγάλων Adventure μοτοσυκλετών συνεχίζεται με την προσθήκη ακόμη ενός… πολεμιστή, ο οποίος φέρει τη σφραγίδα της Suzuki και αναμένεται να δώσει τις μάχες του από το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάπου στην Ιταλία εθεάθη καμουφλαρισμένο το επερχόμενο μεγάλο On/Off της φίρμας του Χαμαμάτσου και αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε από τη χαμηλής ανάλυσης «κατασκοπευτική» φωτογραφία είναι πως θα διατηρήσει κινητήρα V-2 στα σωθικά του. Δεν ξέρουμε πόσα κυβικά θα είναι, αν θα παραμείνει δηλαδή στα 1.037 του υπάρχοντος V-Strom 1000 ή θα δεχθεί κάποια παραπάνω (1.200;), ούτε την ιπποδύναμη και τη ροπή που αυτός θα αποδίδει. Ξέρουμε όμως ότι πάνω στο ευμέγεθες ρεζερβουάρ του θα φιλοξενεί ένα λογότυπο από τα παλιά, φέροντας στη μνήμη μας τη μονοκύλινδρη σειρά DR Big 750/800, που είχε δημιουργήσει αίσθηση τη δεκαετία του ’90. Οι φήμες για το νέο μοντέλο της Suzuki δίνουν και παίρνουν εδώ και μερικούς μήνες και εμείς φροντίσαμε να έρθουμε σε επαφή με τις πηγές μας και αυτές να μας επιβεβαιώσουν πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Κοινώς ναι, είναι αλήθεια και μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες θα το δούμε να παρουσιάζεται επίσημα είτε στο σαλόνι του Τόκιο τον Οκτώβριο είτε στο αντίστοιχο του Μιλάνου τον Νοέμβριο.  

Από τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο μπορούμε να διακρίνουμε ανάρτηση με μεγαλύτερες διαδρομές (πάντα σε σχέση με το υπάρχον V-Strom 1000), όπως επίσης και μια πλέον επιβλητική ρυθμιζόμενη ζελατίνα πάνω από τον διπλό προβολέα με το ενιαίο κρύσταλλο. Και για να θυμίζει ποιος είναι αυτός που πρωτο-παρουσίασε το διπλό μπροστινό φτερό, παρόν θα είναι και το χαρακτηριστικό ρύγχος του φέρινγκ. Οι χυτές ζάντες δεν προϊδεάζουν για μια μοτοσυκλέτα με έμφαση στην εκτός δρόμου οδήγηση, το πιθανότερο είναι -όπως ισχύει και στο τωρινό μοντέλο- να υπάρχει και δεύτερη έκδοση με ακτινωτούς τροχούς. Λίγη υπομονή και θα τα μάθουμε όλα, η Suzuki δεν φημίζεται για την ευρεία παραγωγή νέων μοντέλων από χρόνο σε χρόνο και ευελπιστεί πως με το νέο της Big Adventure θα συγκεντρώσει τα φλας της δημοσιότητας για τα καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης