Όταν μιλάμε για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, συνήθως αναφερόμαστε σε πανάκριβες ονειρικές κατασκευές που είτε βρίσκονται στη φάση της εξέλιξης είτε διατίθενται με το σταγονόμετρο σε ανεπτυγμένες αγορές. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κάτι υπαρκτό, που έναν χρόνο μετά την ανακοίνωσή του είναι μια πραγματικότητα που διατίθεται ήδη στην αγορά. Αν και κινεζικής κατασκευής, εντυπωσιάζει με την προσεγμένη ποιότητα σε συναρμογή, φινίρισμα και βαφή, όπως επίσης και με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πάλαι ποτέ θέση του βενζινοκινητήρα συναντάμε έναν ηλεκτροκινητήρα (brushless) ισχύος 2000 Watt της Bosch, που «χαρίζει» στο Soco την ταπεινή μεν, αναμενόμενη δε τελική ταχύτητα της τάξεως των 65 χλμ./ώρα. Κιβώτιο ταχυτήτων δεν υπάρχει, αλλά ένα κουμπάκι παίρνει πρακτικά τη θέση του δίνοντας στον αναβάτη την επιλογή μεταξύ τριών ηλεκτρικών ταχυτήτων: 1η ταχύτητα έως 25 χλμ./ώρα, 2η ταχύτητα έως 40 χλμ./ώρα και 3η ταχύτητα έως 65 χλμ./ώρα. Με τι τροφοδοτούνται όλα αυτά; Με μια μπαταρία ιόντων λιθίου Li-ion 60Volt/26Ah που δίνει αυτονομία έως και 80 χιλιόμετρα ανά φόρτιση και μπορεί να αφαιρεθεί από το δίκυκλο για φόρτιση στο σπίτι. Α, και δεν έχει ΕΝΦΙΑ (η μπαταρία, ε).

Τη σχετικά εύκολη υπόθεση του φρεναρίσματος αναλαμβάνουν από ένα υδραυλικό δισκόφρενο μπροστά και στον πίσω τροχό. Βγαλμένο σαν από τη … «φόρμουλα 1» είναι και το σύστημα το οποίο επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας με τη χρήση των φρένων. Συνεχίζοντας στα περιφερειακά εξαρτήματα, η πληροφόρηση στον αναβάτη έρχεται μέσα από μια ψηφιακή οθόνη με ενδείξεις στάθμης μπαταρίας, τάσης μπαταρίας, ταχύτητας, συνολικής διανυθείσας απόστασης, ένδειξη μεγάλης σκάλας φώτων, ένδειξη αριστερό – δεξί φλας, θερμοκρασίας, ώρας και απόδοσης ηλεκτροκινητήρα. Όχι και άσχημα δηλαδή! Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και ο στάνταρ συναγερμός με τα δύο τηλεχειριστήρια που ενεργοποιείται μόλις δεχθεί κραδασμό το δίκυκλο και συγχρόνως ακινητοποιεί τον πίσω τροχό, ώστε να δυσχεραίνεται η μετακίνησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η μονοκόμματη σέλα μπορεί να μεταφέρει δύο αναβάτες, οι ζάντες είναι αλουμινίου με το συνολικό βάρος να είναι μόλις 78 κιλά και το μέγιστο βάρος φόρτωσης να φτάνει τα 180 κιλά! Υπάρχει και στην Ελλάδα μάθαμε (!), στην τιμή των 2.690€ κάνοντας τα «παπάκια» μάλλον να βρίσκουν τον ηλεκτρικό δάσκαλό τους!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης