Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η ηλεκτροκίνηση τολμώ να πω ότι έχει μπει ήδη στη ζωή μας, με τα περισσότερα εργοστάσια πλέον να έχουν Το σύστημα έχει αναπτύξει η εταιρεία STOR-Hαρχίσει να επενδύουν στη νέα τεχνολογία. Το επόμενο βήμα έχει να κάνει με το υδρογόνο όπου και εκεί έχει δοθεί έμφαση καθώς πρόκειται ίσως για την πιο βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία Mob-ion ασχολείται με μικρές μοτοσικλέτες και scooter φιλικά στο περιβάλλον και πρόσφατα παρουσίασε το νέο της scooter υδρογόνου. Πρόκειται για το AM1, ένα scooter το οποίο χρησιμοποιεί αποσπώμενες μονάδες υδρογόνου προκειμένου να δώσει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα.

Το μέγεθος του δοχείου είναι ίδιο με εκείνο μιας μπύρας 500ml!

Μοναδικό πράγμα που εκλύεται στο περιβάλλον είναι νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηλεκτρικό μοτέρ της μοτοσικλέτας έχει απόδοση 3kW και η ενέργεια δεν προέρχεται από κάποια Στην τσάντα σου πλέον θα κουβαλάς και δύο κουτάκια… υδρογόνουμπαταρία, αλλά από δύο δοχεία υδρογόνου. Έχουν το μέγεθος αλουμινένιου δοχείου σόδας, είναι αποσπώμενα και απόλυτα ασφαλή χαρίζοντας μεγαλύτερο χώρο αποσκευών λόγω μικρού μεγέθους και το μόνο που χρειάζονται είναι το οξυγόνο του αέρα.

Εκείνο που πραγματικά κερδίζεις είναι ο χρόνος. Δε χρειάζεται να περιμένεις να φορτίσουν οι μπαταρίες 4, 5 ή 6 ώρες και μετά να συνεχίσεις. Απλά αλλάζεις τα δοχεία υδρογόνου και είσαι έτοιμος. Το μοναδικό πράγμα που εκλύεται είναι καθαρό νερό! Το scooter AM1  είναι ακόμα σε πολύ πειραματικό στάδιο και δε θα είναι διαθέσιμο πριν το 2023. Το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021 για δοκιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραματίζεται με υδρογόνο η Land Rover

Παρουσιάστηκε η Hyperion της ομάδας REM

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης