Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η επιτυχία που έχει γνωρίσει το Ducati Multistrada V4 σίγουρα δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας. Οι πωλήσεις μιλάνε από μόνες τους αφού το “Multi” είναι το κορυφαίο μοντέλο που προτίμησε το κοινό να αγοράσει το πρώτο τρίμηνο του 2021 και μάλιστα κατέχει το 33% των πωλήσεων της Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εργοστάσιο του Borgo Panigale πάντως δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και ήδη δοκιμάζει μια νέα έκδοση του μοντέλου η οποία θα είναι στραμμένη αποκλειστικά στην κίνηση στην άσφαλτο. Η έκδοση αυτή αναμένεται να είναι η περίφημη Pikes Peak αφιερωμένη στη διάσημη ανάβαση στο Colorado της Αμερικής.

Οι εικόνες με το Multistrada V4 Pikes Peak προέρχονται από το rideapart.com

Η ειδική έκδοση Pikes Peak αναμένεται το 2022

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη έκδοση δεν είναι άγνωστη στην Ducati καθώς και η προηγούμενη γενιά Multistrada είχε έκδοση Pikes Peak. Οι τελευταίες εικόνες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο από το rideapart.com βρίσκουν τη Multistrada V4 Pikes Peak σε κάποια πίστα να δοκιμάζεται σε γρήγορη οδήγηση. Είναι εμφανείς οι ζάντες είναι 17 ιντσών με ελαστικά δρόμου, οι αναρτήσεις είναι της Ohlins, ενώ το ψαλίδι πίσω είναι μονόμπρατσο.

Ο κινητήρας του Pikes Peak θα είναι ο V4 των 1.158 κ.εκ. ο οποίος αναμένεται να έχει την ίδια απόδοση 170 ίππων με την απλή έκδοση, ωστόσο θα έχει ακόμα πιο διευρυμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών. Το μοντέλο επίσης θα είναι εξοπλισμένο με το νέο σύστημα ρύθμισης της ταχύτητας (adaptive Cruise Control) με τη βοήθεια ραντάρ και κάμερας που έχει εξελίξει η Ducati με την Bosch. Η νέα αυτή ειδική έκδοση αναμένεται ως μοντέλο 2022.

Εκείνο που δε φαίνεται καθαρά είναι η εξάτμιση η οποία αναμένεται να είναι της Termignoni.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη λίστα της Ducati τα βιοκαύσιμα

Ανάκληση για το Ducati Multistrada V4

Τον αντίπαλο του BMW S1000XR ετοιμάζει η Ducati

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης