Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μετά τις KTM, και Royal Enfield (αργότερα και της Suzuki) είναι η σειρά της Yamaha να ανακοινώσει ένα νέοΓεμίζει η γκάμα των μικρών On-Off On-Off μοντέλο μικρού κυβισμού στην Ινδία. Σύμφωνα με το Rush Lane (και το δικό μας Moto) η Yamaha κατάθεσε προς κατοχύρωση την κωδική ονομασία Yamaha FZ-X  η οποία παραπέμπει σχεδόν σίγουρα σε μία μικρή μοτοσικλέτα adventure 250 κ.εκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βάση της μοτοσικλέτας θα είναι το FZ25 το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Ινδία. Η μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί απλές λύσεις σε πλαίσιο και κινητήρα, χαμηλό κόστος συντήρησης και καλή απόδοση αναρτήσεων. Ο κινητήρας αναμένεται να είναι μονοκύλινδρος 249 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 20,6 ίππους. Θα συνεργάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, οι αναρτήσεις θα έχουν μεγαλύτερες διαδρομές ενώ στα φρένα θα υπάρχει στάνταρ ABS.

Κάπως έτσι το φαντάστηκε κάποιος το νέο FZ-X 250

Με τεχνολογία και προσιτή τιμή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα η Yamaha είναι πιθανό να εξοπλίσει το μοντέλο της με σύστημα συνδεσιμότητας Bluetooth για να προσελκύσει νέους αναβάτες οι οποίοι αρέσκονται στις νέες τεχνολογίες. Στα φωτιστικά σώματα θα έχουμε τεχνολογία LED και στα όργανα θα υπάρχει LCD οθόνη με πολλές πληροφορίες.

Το FZ-X 250 πάντως δεν είναι νέο στην Yamaha καθώς με την ίδια κωδική ονομασία κυκλοφόρησε ένα γυμνό μοντέλο τη δεκαετία του 1990. Η ονομασία του ήταν Zeal και ήταν εφοδιασμένο με τετρακύλινδρο κινητήρα 150 κ.εκ. και απόδοση 40 ίππους.

Το Yamaha Zeal του 1991

Δεν αποκλείεται να το δούμε στην Ελλάδα…

Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν είναι απίθανο να δούμε το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς οι προδιαγραφές της Ινδίας συμβαδίζουν με εκείνες της Ευρώπης. Με λίγη δουλειά στον κινητήρα για να περάσει τις Euro5 προδιαγραφές δεν αποκλείεται να δούμε το μοντέλο στην Ελλάδα απέναντι στα CB250 της Honda και το Versys 300X της Kawasaki.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης