Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές εβδομάδες από τη στιγμή που η ιταλική μάρκα ηλεκτρικών Η Lightning ίσως σκέφτεται να πάρει μέρος στο περίφημο Rally Dakar.μοτοσικλετών Energica παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο σπορ τουρισμού και ήδη ο ανταγωνισμός έχει βάλει σε κίνηση τα δικά του σχέδια. Η Αμερικανική Lightning, η οποία μας είχε εντυπωσιάσει πίσω στο 2012 όταν έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσικλέτα και αργότερα έβγαλε στην παραγωγή την Strike η οποία είναι ακόμα και σήμερα διαθέσιμη, είναι έτοιμη να «απαντήσει» στην Energica με το δικό της adventure μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέδια τα οποία διέρρευσαν στην Κίνα, η Lightning φαίνεται να ετοιμάζει μια καινούρια μοτοσικλέτα αυτήν τη φορά στην adventure κατηγορία. Η μορφή της μοτοσικλέτας είναι καθαρά εκτός δρόμου με ακτινωτούς τροχούς και τρακτερωτά ελαστικά, ενώ και το ύψος της υποδηλώνει κίνηση σε χωμάτινα τερέν. Στα συνοδευτικά έγγραφα εμφανίζεται το όνομα Dakar που ίσως να είναι και το τελικό όνομα της μοτοσικλέτας. Από την άλλη, ίσως να είναι αυτός ο σκοπός που κατασκευάζεται, δηλαδή να πάρει μέρος στον σκληρό αγώνα Rally Dakar.

Εμπνευσμένο σίγουρα από το Dakar!

Τεχνικά στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για το μοντέλο, ωστόσο αναμένεται να βασιστεί στο Strike. Το πλαίσιο είναι δανεισμένο από το πρώτο μοντέλο της αμερικανικής φίρμας, αλλά το ψαλίδι είναι μεγαλύτερο και ενισχυμένο, ενώ και ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται να είναι ίδιος με απόδοση 120 ίππους. Η μπαταρία ίσως να είναι εξελιγμένη για να δώσει μεγαλύτερη αυτονομία στη μοτοσικλέτα (υπολογίζεται κοντά στα 250 χιλιόμετρα), ενώ αναρτήσεις και φρένα είναι επιλεγμένα για χρήση εκτός δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μοτοσικλέτα έχει σχεδιάσει ο Richard Hatfield, ιδιοκτήτης της Lightning και το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν τα σχέδια στην Κίνα είναι για τον απλούστατο λόγο ότι η εταιρεία έχει εργοστάσιο στην μεγάλη ασιατική χώρα!

Βίντεο της Lightning για το 2022.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης