Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha παρουσίασε τη νέα σειρά motocross για το 2023 αναβαθμίζοντας σε πολλαπλά σημεία τα μοντέλα της. Τόσο στα τετράχρονα, όσο και στα δίχρονα μοντέλα συναντάμε ολοκληρωμένες λύσεις, έτοιμες να κατακτήσουν τις χωμάτινες πίστες σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ναυαρχίδα της Yamaha για το 2023 είναι η YZ450F και η έκδοση Monster Energy Racing της μοτοσικλέτας. Ο κινητήρας του 450 έχει επανασχεδιαστεί έχοντας αρκετά μειωμένο βάρος, πιο μικρές διαστάσεις και πλέον διαθέτει δύο επιλογές στη χαρτογράφηση. Το κιβώτιο ταχυτήτων επίσης έχει αναβαθμιστεί έχοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, αλλά και καλύτερη αίσθηση για τον αναβάτη.

Το αλουμινένιο πλαίσιο είναι σχεδιασμένο από την αρχή έχοντας μικρότερες διαστάσεις και μειωμένο βάρος, ενώ οι αναρτήσεις είναι της KYB με σύστημα Speed Sensitive System στο πιρούνι. Στον τομέα της εργονομίας, το τιμόνι ρυθμίζεται σε τέσσερις θέσεις, υπάρχει ηλεκτρική μίζα, ελαφρύτεροι τροχοί και μεγαλύτερο τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο YZ125X έχουμε την δίχρονη απάντηση της Yamaha στα motocross. Ο κινητήρας είναι καινούριος με αυξημένη απόδοση και νέο σύστημα τροφοδοσίας της Keihin με βαλβίδα εισαγωγής από ανθρακονήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με το YZ250X, το οποίο χρησιμοποιεί σύστημα τροφοδοσίας Hitachi Astemo Keihin PWK38S.

Βίντεο παρουσίασης των μοντέλων MX της Yamaha.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης