Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο που μας Ο Περιστεράς χειροκροτήθηκε θερμά από κοινό και μηχανικούς στο Assenπέρασε στην πίστα Assen της Ολλανδίας, είχαμε και το υποστηρικτικό πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU Cup. Στον συγκεκριμένο θεσμό έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς κάνει τη δική του προσπάθεια να διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός αναβάτης είχε καλούς αγώνες στην ολλανδική πίστα κατακτώντας την 9η θέση στον πρώτο αγώνα και τη 6η θέση στο δεύτερο αγώνα. Μάλιστα στο δεύτερο σκέλος ο Περιστεράς αισθάνθηκε καλύτερα στη σέλα της Yamaha του και πάλεψε με τους πρώτους μέχρι την κόκκινη σημαία που διέκοψε την προσπάθειά του μετά από πτώση.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα...

Παράπονα από τους αντιπάλους του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληγωμένη τη μοτοσικλέτα του ο Περιστεράς συνέχισε τον αγώνα και κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέσηΣτο πλευρό του Περιστερά βρίσκονται οι Alex De Angelis και Massimo Roccoli, πρώην αναβάτες παγκόσμιας κλάσης μετά την επανεκκίνηση. Ο 16χρονος πάντως αναβάτης εξέφρασε ανοιχτά τα παράπονά του για αντιαθλητική συμπεριφορά κάποιων συναθλητών του. “Οι Ισπανοί οδηγοί έχουν κάνει προφανώς μια συμφωνία και βοηθούν ο ένας τον άλλο, ενώ πιέζουν στα όρια του αντιαθλητικού όλους τους υπόλοιπους. Στον 1ο Αγώνα κυριολεκτικά με πέταξαν εκτός πίστας και χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να φτάσω μέχρι την 9η θέση”, είπε ο αναβάτης της Yamaha.

Ενθουσιασμένος με την εμφάνισή του στον δεύτερο αγώνα εμφανίστηκε ο αρχιμηχανικός του Μάρκο Κανούτι. “Θεωρώ ότι από αυτόν τον Αγώνα ο Τζον έκανε το επόμενο βήμα και είναι έτοιμος να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση από δω και πέρα. Ένα μεγάλο μπράβο του αξίζει”.

Η αντιαθλητική οδήγηση των αντιπάλων του κάνει τη ζωή δύσκολη στον νεαρό αναβάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομερή εμφάνιση για τον Περιστερά στο Donington Park

Στο πλευρό ακόμα ενός Έλληνα αθλητή η Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης