Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού εφαρμοσμένης τέχνης και σχεδίου νέων καινοτομιών του Istituto d’Arte Appicata eΗ Kawasaki δουλεύει πάνω σε μοντέλα υδρογόνου, υβριδικά και ηλεκτρικά! Design στο Τορίνο η Kawasaki παρουσίασε ένα πολύ πρωτοποριακό μοντέλο πολλαπλής χρήσης. Το ονομάζει Adaptive και ουσιαστικά είναι ένα μοντέλο το οποίο προσαρμόζεται στις συνθήκες του δρόμου που συναντά μπροστά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεπτομέρειες για το πως μπορεί να το κάνει αυτό δεν έγιναν γνωστές, αλλά μπορούμε να εικάσουμε ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ και διαθέτει ημι-ενεργητικές αναρτήσεις. Το ραντάρ δίνει τη δυνατότητα τοποθέτησης συστήματος αυτόματα ρυθμιζόμενης ταχύτητας, ενώ με τις ενεργητικές αναρτήσεις μπορεί η μοτοσικλέτα να αναγνωρίσει το τερέν στο οποίο βρίσκεται και να ρυθμίσει τις παραμέτρους αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο.

Η Adaptive έρχεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του X-ADV της Honda με αρκετή τεχνολογία πάνω του.

Η Kawasaki δουλεύει πάνω σε υβριδικά μοντέλα αλλά και μοντέλα με υδρογόνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εικόνες δε βλέπουμε κάποιο ηλεκτροκινητήρα καθώς η Adaptive χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής Ετοιμάζει σοβαρό πακέτο τεχνολογιών καινοτομιών η Kawasaki τα επόμενα δύο χρόνιακαύσης. Εκείνο που αλλάζει ριζικά είναι η σχεδιαστική γραμμή της μοτοσικλέτας η οποία δε θυμίζει κανένα άλλο μοντέλο της Kawasaki. Ίσως, έχουμε μπροστά μας μια νέα γραμμή που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια η εταιρεία από το Akashi και προσαρμόσει άμεσα στη νέα γενιά Versys.

Το Versys δεν έχει αλλάξει σημαντικά τον σχεδιασμό του από το 2015 και ίσως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε κάτι εντελώς νέο στο πολύ επιτυχημένο μοντέλο. Το συγκεκριμένο πάντως μοντέλο που παρουσίασε η Kawasaki Ιταλίας μπορεί με την παρούσα τεχνολογία να βγει στην παραγωγή, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε έστω κάτι παρόμοιο τα επόμενα δύο χρόνια από τους Ιάπωνες.

Το Muteki είναι ένα τετράτροχο πολλαπλών χρήσεων με κυψέλες υδρογόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος πρωταθλητής πουλάει τη μοτοσικλέτα προπόνησης του

Φουντώνουν οι φήμες για νέο Kawasaki ZX-4R

Όλο και πιο κοντά στο υβριδικό project η Kawasaki

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης