Εδώ και χρόνια γίνονται προσπάθειες από όλους τους κατασκευαστές κρανών να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στους μοτοσυκλετιστές. Και να που ένας εξ αυτών κάνει το επόμενο βήμα προκειμένου να κάνει τη μετακίνησή μας πιο ..ήσυχη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύστημα noise cancelling θα διαθέτει το κράνος της αμερικάνικης Sena, που αναμένεται να βγει σύντομα στην παραγωγή. ​Σωτήρια εφαρμογή, ειδικά στις μακρινές διαδρομές!Πρόκειται για ψηφιακή τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε διάφορες ηχητικές εφαρμογές (ακουστικά, μουσικές εγκαταστάσεις κλπ) και βασίζεται στην παραγωγή ηχητικών κυμάτων με ανεστραμμένη φάση σε σχέση με αυτή των ανεπιθύμητων ήχων. Με το άθροισμα των δύο κυμάτων να είναι πρακτικά κοντά στο μηδέν, το αποτέλεσμα είναι να εξαλείφεται ο θόρυβος που μας ενοχλεί. Λόγω της ύπαρξης αισθητήρων και επεξεργαστή, είναι πλέον εφικτό η επέμβαση του συστήματος να γίνεται σε επιλεγμένους μόνο ήχους (φιλτράρισμα) και όχι καθολική.

 Η θεωρία όλων των παραπάνω ακούγεται ιδανική για εφαρμογή σε ένα μοτοσυκλετιστικό κράνος στο οποίο θα μπορεί να εξαλείφεται ο θόρυβος που προκαλεί ο αέρας στις μεγάλες ταχύτητες, χωρίς αλλοίωση των σημαντικών ήχων από τον περίγυρο (κόρνες κλπ). Η Sena παρουσίασε το πρωτότυπο κράνος της τον περασμένο Οκτώβριο στο Κολοράντο, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας. Θέμα χρόνου είναι, όπως μας είπαν από την Ελληνική αντιπροσωπεία motomarket.gr σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα για αυτό το επαναστατικό κράνος μπορείτε να δείτε εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης