Το Minimó είναι το όχημα που φέρνει μια διαφορετική προσέγγιση στις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα concept car που διαθέτει σύστημα εναλλαγής μπαταριών για πλήρη φόρτιση του αυτοκινήτου μέσα σε λίγα λεπτά, μειώνοντας τα έξοδα του carsharing έως και 50%. Το 100% ηλεκτρικό όχημα συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου.

Πραγματοποιώντας ένα τεράστιο άλμα στη στρατηγική του αστικού  micromobility, η Seat στο πλαίσιο του εφετινού Mobile World Congress, παρουσίασε το Minimó, ένα concept car που αναπτύχθηκε ως πλατφόρμα κινητικότητας, προβάλλοντας το όραμα της εταιρείας για την κινητικότητα του αύριο. Το Minimó έχει κατασκευαστεί με τρόπο ώστε να συνδυάζει την ασφάλεια και την άνεση ενός αυτοκινήτου με την ευελιξία και την ευκολία στάθμευσης μίας μοτοσυκλέτας. Αυτό το 100% ηλεκτρικό όχημα, που ενσωματώνει ένα σύστημα εναλλαγής μπαταριών, επιτρέποντας την πλήρη φόρτισή του σε λίγα μόνο λεπτά προσφέροντας 100 χιλιόμετρα αυτονομία. Αυτό το καινοτόμο σύστημα σημαίνει ότι το λειτουργικό κόστος του carsharing μειώνεται ουσιαστικά κατά 50%. Με 2,5μ. μήκος και 1,2μ. πλάτος, το Minimó καταλαμβάνει χώρο 3,1 τετραγωνικών μέτρων έναντι των 7,2 τετραγωνικών μέτρων ενός κανονικού αυτοκινήτου, μειώνοντας σημαντικά το αστικό οικολογικό αποτύπωμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Minimó είναι επίσης ένα υπερ-συνδεδεμένο όχημα με ενσωματωμένη τεχνολογία 5G που παρέχει μια άνετη και ομαλή εμπειρία ψηφιακής χρήσης βασισμένη στο Digital Access key και το ασύρματο Android Auto στην οθόνη του οχήματος, χωρίς οι χρήστες να χρειάζεται να συνδέσουν το smartphone τους σε οποιοδήποτε καλώδιο ή πρίζα. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, το αυτοκίνητο αναγνωρίζει αν ο οδηγός είναι ηλικίας16 ή 18 ετών για να προσαρμόσει ανάλογα την ταχύτητά σε 45 ή 90 km/h. Επιπλέον, με το GoogleAssistant του Android Auto, οι χρήστες μπορούν να κρατούν τα μάτια στον δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, ενώ χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να παραμένουν συνδεδεμένοι, να λαμβάνουν εύκολα απαντήσεις, να διαχειρίζονται θέματα και να ελέγχουν τα μέσα ενημέρωσης» εξήγησε ο De Meo στη συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτήν την έννοια και ως σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών του Minimó, Seat και Android Auto συνεργάστηκαν για να επιτρέψουν πλήρη, απρόσκοπτη και εύληπτη συνδεσιμότητα, με την οποία ο χρήστης μπορεί εύκολα να καλέσει τηλεφωνικούς αριθμούς, να διαβάσει και να απαντήσει μηνύματα κειμένου και να κάνει χρήση των υποστηριζόμενων εφαρμογών πλοήγησης, μέσων και επικοινωνίας από την οθόνη του οχήματος. Με το Minimó, η Seat στοχεύει στη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος των οχημάτων σε αστικές περιοχές. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με τα δημοτικά συμβούλια για να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κοινής προσπάθειας, η Seat θα εξετάσει τις δυνατότητες ενσωμάτωσης των προτάσεων των δημόσιων αρχών και των πολιτών στην ανάπτυξη του οχήματος, προκειμένου να προσφέρει λύσεις spot-on με κοινό σκοπό την ενίσχυση της αστικής κινητικότητας. Μετά την κυκλοφορία του e-kick scooter eXS powered by Segway και με τη διεθνή παρουσίαση του concept Minimó, η Seat επιλέχθηκε ως βασική μάρκα στο πλαίσιο του Ομίλου Volkswagen για τον καθορισμό της στρατηγικής και τη δημιουργία προϊόντων με γνώμονα την αστική micromobility. Σύμφωνα με τον Luca de Meo, «η micromobility, που σημαίνει σύντομη μετακίνηση κάτω από 10 χιλιόμετρα, αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 60% του συνόλου.

»Είναι μια δυναμική περιοχή για έναν πάροχο κινητικότητας, όπως αυτός που στοχεύουμε να γίνουμε. Αποστολή μας είναι να καταλήξουμε σε ιδέες και να δημιουργήσουμε προϊόντα σχεδιασμένα για ταξίδια μικρών αποστάσεων. Ο Όμιλος Volkswagen και οι διάφορες μάρκες του θα χρησιμοποιούν τις λύσεις μας σε όλο τον κόσμο. Η Seat βρίσκεται σε θέση να προωθήσει αυτήν τη στρατηγική, πρώτον λόγω του αστικού μας περιβάλλοντος σε μια μητροπολιτική πόλη όπως η Βαρκελώνη και δεύτερον επειδή αυτή η πόλη έχει μακρά παράδοση στον σχεδιασμό και στην παραγωγή των δύο τροχών».

Προκειμένου να προσαρμοστεί σε ένα πλαίσιο διαμορφωμένο από την αλλαγή και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, η SEAT ανακοίνωσε τη δημιουργία, το 2019, του δικού της κέντρου λογισμικού, το οποίο αποσκοπεί στη συνέχιση της ενίσχυσης του δικτύου του Volkswagen Group IT’s Software  Development Centers. Αυτό το νέο κέντρο θα απασχολεί περισσότερους από 100 ειδικούς και από τη μια πλευρά θα επιδιώξει τη συνέχιση της ώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των Group-wide IT-Solutions και την αύξηση της αποδοτικότητας της διαδικασίας ψηφιοποίησης, ενώ από την άλλη θα στοχεύσει στην ενίσχυση νέων επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται σε νέες έννοιες κινητικότητας, συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης αυτοκινήτων.

Πηγή: motorsite.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης