Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την Ray Electric Motors τη γνωρίσαμε μέσω της Electromove στην Ελλάδα, της αντιπροσωπείας των Το Ray 7.7 μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου με τις κατάλληλες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας.κορυφαίων ηλεκτρικών μοντέλα της Zero Motorcycles. Η εταιρεία από τη Βαρκελώνη έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής ένα πολύ εντυπωσιακό ηλεκτρικό scooter με μοναδικό σχεδιασμό και πολύ δυνατές επιδόσεις οι οποίες πλησιάζουν εκείνες των scooter στα 300 κ.εκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο της καταλανικής φίρμας εξωτερικά δεν θυμίζει τα scooter που έχουμε συνηθίσει έχοντας μια αιχμηρή εμπρός μάσκα με δύο προβολείς LED στα φωτιστικά σώματα, επίπεδο πάτωμα και επίπεδη σέλα η οποία καταλήγει σε επίσης δύο στρογγυλά φώτα πίσω. Στόχος του 7.7 είναι να δώσει μια ευέλικτη, γρήγορη, άνετη και χωρίς προβληματισμούς λύση στις αστικές μετακινήσεις.

Το απολαύσαμε και στο Athens Motoshow 2022 στο περίπτερο της Zero Motorcycles.

Διαθέτει σύστημα εντοπισμού σε περίπτωση κλοπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κομμάτι του κινητήρα το Ray 7.7 διαθέτει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 23 ίππων με συνεχή ισχύΟι αλουμινένιες ζάντες είναι 15 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω 15 ίππους και ροπή 60Nm. Αυτή η απόδοση είναι ικανή να χαρίσει τελική ταχύτητα 125Km/h στο scooter, ενώ και οι επιταχύνσεις είναι εκρηκτικές. Το σύνολο συνοδεύεται από τρία προγράμματα οδήγησης, Sport, City και Flow, ενώ είναι εξοπλισμένο και με ισχυρό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο εμπρός 260mm με διπίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο πίσω με συνδυασμένο σύστημα CBS. Το βάρος του 7.7 είναι στα 165 κιλά, με τον εξοπλισμό του να είναι εντυπωσιακός. Διαθέτει οθόνη TFT 5 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας, ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, θύρα USB, φωτιζόμενο χώρο αποθήκευσης για ένα full face κράνος και ρυθμιζόμενο ύψος σέλας σε τρεις θέσεις (800mm, 785mm και 770mm).

Με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης στροφή/στροφή.

Οι μπαταρία έχει χωρητικότητα 7,7 kWh – από εκεί πήρε το όνομά του το μοντέλο – και χαρίζει αυτονομία 110-160 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη χρήση. Η φόρτιση γίνεται με βασικό φορτιστή 1.8kW ο οποίος σε 3,5 ώρες φορτίζει το 80%μ ενώ με ταχυφορτιστή 3,3kW ο χρόνος πέφτει στη 1 ώρα και 50 λεπτά για το 80% και 2 ώρες και 35 λεπτά για το 100%. Η τιμή του νέου μοντέλου είναι στα 8.990€ και είναι διαθέσιμο στο κατάστημα της Electromove.

Το Unboxing του Ray 7.7 στη Βαρκελώνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήρθε στην Electromove το ηλεκτρικό scooter Ray 7.7

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα στο Athens Motoshow 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης